Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 30 aprilie 2017

Tort Red velvet cu crema de branza





                    Este un desert cu un gust inegalabil si un aspect spectaculos.Asta pentru faptul ca blaturile rosii alterneaza cu crema alba de branza.Nu am folosit  mascarpone la crema.Am facut o crema din branza de vaci pentru ca am inclus aceasta reteta in proiectul Mistery box challenge.Cum luna aceasta eu sunt gazda provocarii, nu m-am putut dezice si am venit cu ceva spectaculos.
                   Am propus urmatoarele ingrediente: smantana,lapte,unt,ierburi aromate:menta,rozmarin,cimbru,marar,oregano,verdeturi:salata verde,spanac,stevie,leurda,legume,fructe,ciocolata,paste,biscuiti/piscoturi,cacao,oua,iar ca vedeta,branza de vaci.
                   Ingredientele pentru crema sunt produse primite de la Helvetica Milk.Sunt produse 100% naturale,foarte gustoase si de o buna calitate.


                  Ingrediente:
             Blat:350gr zahar,300gr faina,150 gr unt,2 oua,250 ml lapte batut,2 lingurite cacao,colorant rosu,un praf sare,un praf de copt,1 lingurita bicarbonat,1 lingurita otet,esenta de vanilie
             Crema: 500 gr branza de vaci,200gr smantana,500 gr smantana dulce pentru frisca,250gr zahar pudra,esenta de vanilie.


                    Mod de preparare:
              Mai intai se pregateste blatul.Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand,ouale,unul cate unul,apoi praful de sare si vanilia.Se mixeaza pana cand compozitia capata consistenta unei creme.
              Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt,cacaoa si bicarbonatul stins cu otet.
              In laptele batut se dizolva colorantul rosu,apoi se adauga totul peste amestecul de faina.Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de unt.
              Se toarna totul  in forma tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece proba scobitorii.
              Cand e gata,blatul se scoate si se lasa la racit.
              In acest timp se prepara crema.Branza de vaci  se mixeaza bine pana devine cremoasa si toate bobitele se sparg.Se amesteca cu 200 gr smantana,zaharul si vanilia si se omogenizeaza.
               Restul de 500 gr smantana se tine la frigider pana in momentul folosirii.Pentru a se bate bine,smantana trebuie sa fie rece.Atentie,sa nu faceti unt! Frisca batuta se amesteca incet cu crema de branza pana rezulta o compozite cremoasa si omogena.
               Blatul rosu se taie in trei,pe orizontala si se umple cu crema de branza.Se opreste un pic pentru a imbraca tortul.Deasupra se presara faramituri rosii,rezultate din taierea blatului.


sâmbătă, 22 aprilie 2017

Gulas de miel la ceaun





                 E putin impropriu spus gulas la ceaun,pentru ca,automat,cand spui gulas,spui ceaun.Nu ca nu ar merge facut si in casa,dar la ceaun e altfel.Si cum vremea a fost insorita,desi rece,frig chiar,am pus in functie ceaunul pentru gulasul de miel.Am fost super incantata cand am gasit reteta Sidoniei si mentioneaza ca este originala,ungureasca.
                  Sidy este gazda de luna aceasta a provocarii Weekend cu spor.Si chiar ai spor cand ii citesti blogul! Pentru aceasta luna ea ne-a oferit urmatoarelel teme: Carne de miel,Ciorbe,Salate.Normal,in aceasta luna nu putea lipsi carnea de miel,asa ca un gulas e minunat.




                     Ingrediente:
                1kg carne de miel,2-3 cepe,2 ling untura,3-4 morcovi,2 radacini patrunjel,2 radacini pastarnac,1 telina mica,1 leg.ceapa verde,2-3 fire usturoi verde,700gr cartofi,sare,piper,boia dulce/iute,foi de dafin,chimen,2ling crema gulas,1 leg patrunjel verde.


                      Mod de preparare:
               Legumele si zarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se scurge bine si se taie cuburi.Se foloseste atat carne cu os (coaste) cat si macra.Eu am dezosat o pulpa.
                Se face focul si se incinge ceaunul.Se pune untura la topit si se adauga ceapa.Se caleste pana devine transparenta.Se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga boiaua,sarea,piperul,chimenul,crema de gulas si foile de dafin.Eu am folosit chimen macinat.Daca aveti seminte de chimen,puneti-le intr-un saculet din tifon pentru a nu se raspandi in mancare.Se toarna 3-4l apa si se lasa sa fiarba.


                 Cand carnea e apropae fiarta,se adauga zarzavatul  taiat cuburi.Dupa 20min.se adauga si cartofii.Se lasa totul sa fiarba bine.



                       Cand carnea si cartofii sunt fierti se ia ceaunul de la foc si se presara patrunjel verde deasupra.
                      Se serveste alaturi de ardei iute si o salata de rosii si castraveti.


joi, 20 aprilie 2017

Foi cu nuca si ciocolata








                   Aceasta prajitura m-a dus cu gandul la copilarie pentru ca este o prajitura pe care mama o facea mereu.Eu i-am adus cateva modificari si am refacut-o cu mult drag.Este o prajitura cu foi fragede de pandispan si crema de nuca oparita.Cred ca fiecare o stie si a mancat cel putin o data aceasta prajitura,pentru ca nu se poate uita cu una,cu doua gustul minunat al ei.





                   Ingrediente:
                Foi: 8 oua,8 ling zahar,8 ling faina
                Crema: 500 gr nuca macinata,300 ml lapte,200 gr ciocolata amaruie,200 gr zahar,2 pachete de unt,coaja rasa de la o lamaie,zahar vanilat.



                    Mod de preparare:
               Din ingredientele pentru foi,se face clasicul aluat de pandispan.Adica:albusurile se separa de galbenusuri si se bat tare,pana se tin de paletele mixerului.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet si se obtine o spuma tare,lucioasa.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o lingura,cu miscari de jos in sus.Cu aceleasi miscari se incorporeaza si  faina.Aluatul se imparte in patru si se coc patru foi,pe dosul tavii.Daca aveti tava mare,puteti coace doar doua foi si apoi le taiati in jumatate.
               Pana foile se racesc,se face crema.Laptele se fierbe impreuna cu zaharul si vanilia.Cand clocoteste se adauga nuca si coaja rasa de lamaie impreuna cu ciocolata taiata cuburi mici,amestecand bine pana ciocolata se topeste si se omogenizeaza,obtinandu-se o crema.Se lasa sa se raceasca.
               Untul se spumeaza,apoi se adauga crema racita.Se amesteca bine,apoi se umplu foile.
               Deasupra se face o glazura de ciocolata din 100ml lapte si 100 gr ciocolata.Eu am avut niste frisca ramasa,am amestecat-o cu un pic de cacao si am pus-o deasupra.
                Prajitura se da la rece pana a doua zi,pentru ca foile sa se inmoaie bine.
                Se serveste cu multa placere.



marți, 18 aprilie 2017

Tocanita din piept de pui cu ardei copt si leurda







                    Dupa atatea mancaruri grele de sarbatori,o tocanita din piept de pui e binevenita.Dupa mine,era ideala o mancare fara carne,dar,la noi in familie, "cel mai bun zarzavat e carnea"dupa cum zice sotul meu.Am facut aceasta tocanita cu iz de vara,pe care am aromat-o cu leurda.Merge de minune alaturi de ardei copti.Dar iata despre ce e vorba.


                   Ingrediente:
               1 piept pui,1 ceapa mare,1 leg.leurda,6-8 ardei copti,sare,piper,ulei


                   Mod de preparare:

               Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga pieptul de pui taiat cuburi.Se lasa pana se rumenesc frumos bucatile de carne.Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine translucida.Ardeii copti se taie fasii si se adauga in mancare.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba pana carnea e bine gatita.Inainte de a opri focul,se adauga leurda taiata marunt.Se mai lasa sa dea doua clocote,apoi se stinge focul.
               Se serveste ca atare sau cu garnitura de cartofi,orez sau mamaliga.


luni, 17 aprilie 2017

Prajitura cu bezele si ciocolata






                Este o prajitura cu o crema fina de mascarpone si frisca ce are la baza bezele fixate intr-o glazura de ciocolata.Fiind in criza de timp,nu am facut eu bezelele ci le-am cumparat.Sincer,e o compozitie minunata,usoara,aerata si ciocolatoasa.




                   Ingrediente:
               Blat:7oua,7 ling zahar,7 ling faina,1 praf de copt.
               Crema: 250gr mascarpone,300gr smantana pentru frisca,2-3 ling cacao,200gr zahar pudra
               Glazura 400 gr ciocolata,200gr frisca
               100gr bezele



                   Mod de preparare:
               Se face un blat din cele 7 oua.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare.Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul scobitorii.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
                 Ciocolata se pune la foc impreuna cu frisca.Dupa ce s-a topit si s-a omogenizat,se ia de pe foc si se lasa doua min.sa se racoreasca.
                  Blatul racit se taie in doua,pe orizontala.Una din foile obtinute se glazureaza cu jumatate din cantitatea de glazura obtinuta.Pe glazura inca calda,se aranjeaza bezelele.
                  Smantana pentru frisca se bate impreuna cu zaharul.Se mixeaza putin si mascarponele si se adauga in frisca.Se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul.
                  Crema astfel obtinuta se intinde peste bezele.Se acopera cu a doua foaie peste care se intinde restul de glazura.Se da totul la rece 2-3 ore,dupa care se portioneaza.