Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 13 iunie 2018

Prajitura cu zmeura







                      Anul acesta natura a fost darnica cu noi si ne-a dat zmeura din belsug.Am profitat si am facut o minunata prajitura cu zmeura.Nu este pandispanul clasic,este un blat putin umed,fraged,pufos si aromat,iar zmeura ii da aroma si savoare deosebite.Este acealsi blat folosit si la Prajitura cu capsuni. Se face usor si repede,asa ca profitati de moment si incercati prajitura cu zmeura.


                        Ingrediente:

                  350 gr faina,150 gr zahar,150 ml lapte,150 ml ulei,4 oua,un praf de copt,un vf sare,zahar vanilat,300 gr zmeura,coaja de lamaie.


                       Mod de preparare:

                  Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si praful de sare.Se mixeaza bine pana se albesc si isi dubleaza volumul.Se adauga uleiul in fir subtire si coaja de lamaie mixand in continuare.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat,alternand cu laptele.Se mixeaza cu viteza redusa pana comozitia se omogenizeaza.
                   Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara zmeura din abundenta si se da la cuptorul incins in prealabil.E gata cand e frumos crescuta si rumenita.Se poate face testul scobitorii.
                   Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Dupa ce s-a racit complet,se portioneaza.


                 

duminică, 3 iunie 2018

Miel cu legume la cuptor





                    Este o friptura frageda,aromata si suculenta.Se face incet,in vas roman,la foc mic,impreuna cu legumele si ierburile,toate scaldate in vin.Nu pot sa va povestesc despre gustul si aroma sa.Singurul lucru e sa va recomand cu caldura sa faceti aceasta friptura de miel.Va veti indragosti de ea si o veti repeta.Cred ca si cei care nu agreeaza mielul vor savura cu placere aceasta friptura.




                      Ingrediente:

                 2 pulpe si antricotul de la un miel,6-8 cartofi noi,3 morcovi noi,2 cepe verzi,6 catei de usturoi,1 ceasca vin alb,sare,piper,boia,cimbru,rozmarin

                   
                     Mod de preparare:

                 Carnea de miel se spala bine, se sterge cu un servet,apoi se freaca cu 3 catei de usturoi zdrobiti.Cartofii si morcovii se spala si se taie daca este cazul.Bucatile de carne se aseaza in vasul roman si  printre ele se aranjeaza cartofii si morcovii.Se adauga ceapa si restul de usturoi,se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu cimbru, rozmarin,boia.Se toarna deasupra vinul,se pune capacul si se da la cuptor la foc mic.


                     Se tine astfel 2- 3 ore,pana carnea e bine facuta.Se ia capacul jos si se mai lasa la cuptor 1-1,5 ore,pana e frumos rumenita.
                     Se serveste calda,cu salata de legume.


joi, 24 mai 2018

Omleta cu ceapa verde si Mozzarella





                     Alaturi de cartofii prajiti omleta e considerata a fi cea mai simpla reteta din lume.Oricine stie sa pregateasca o omleta,chiar si cei care nu au patruns deloc in tainele bucatariei.Este mancarea simpla si rapida care o poate face oricine,dar si aceasta are cateva mici secrete pentru a rezulta o omleta pufoasa si gustoasa.



                       Ingrediente:

                  2 oua, 2 ling lapte,1 leg cozi de ceapa verde,4 felii Mozzarella,sare,piper,ulei.


                      Mod de preparare:

                  Intr-un bol se sparg ouale,se adauga laptele si se bat impreuna,cu un tel sau cu furculita.
                  Cozile de ceapa se toaca marunt si se adauga la oua apoi se potriveste de sare si piper.
                  Intr-o tigaie nonaderenta se incinge uleiul si se toarna compozitia de oua cu ceapa.Se misca tigaia astfel ca omleta sa se intinda uniform si se reduce focul.Deasupra se adauga feliile de Mozzarella intregi.Cine doreste poate sa dea branza pe razatoare.Tigaia se acopera cu un capac si se lasa sa se coaca omleta.
                  E gata cand e frumos crescuta.Se stinge focul si se serveste fiebinte alaturi de salate din legume de sezon.

               

luni, 21 mai 2018

Negresa cu nuci





                 Este o delicioasa prajitura moale,pufoasa,ciocolatoasa in care contrasteaza blatul pufos cu nucile crocante.Se face usor si repede,din doar cinci ingrediente,si e delicioasa langa o cana cu lapte cald.Cantitatile se pot ajusta in functie de preferinte.



                      Ingrediente:

                  1 cana zahar,1/2 cana faina,1/2 pachet unt,2 oua,2 ling cacao,100 gr nuci,1 praf de copt.

                     Mod de preparare:

                  Cuptorul se preancalzeste si se unge o tava de 23x23 cm cu unt
                  Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,cacaoa si praful de copt.
                  Ouale se mixeaza cu untul moale.Compozitia obtinuta se adauga celei uscate si se amesteca pana se omogenizeaza.
                  Compozitia se toarna in tava si deasupra se presara nucile tocate grosier,cu cutitul.
                  Se da la cuptor 25-35 min. sau pana trece testul scobitorii.
                  Dupa ce s-a copt,se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.








               

               

duminică, 20 mai 2018

Chiftelute cu cartofi in sos de smantana







                   Sunt delicioase aceste chiftelute cu cartofi in sos de smantana.Se fac usor si repede pentru ca nu trebuie coapte separat chiftelele.Totul se coace deodata,intr-o singura tava.Este mult mai sanatoasa aceasta mancare pentru ca am eliminat prajeala.Chiftelutele  crocante la exterior si moi si pufoase la interior,cartofii rumeni sunt inveliti de un sos cremos si aromat de smantana.



                      Ingrediente:
           
              500gr carne de porc,3-4 catei de usturoi,3-4 felii de paine,1 ou,sare,piper,cimbru,1 leg.patrunjel verde,8 cartofi mari,350 ml smantana,un pic de Mozzarella ( optional),


                    Mod de preparare:

              Am aratat si aici cum se prepara chiftelutele.

             E de preferat sa se foloseasca carne de porc mai grasa pentru a nu fi seci chiftelele.
             Daca nu e tocata,carnea se macina.Se adauga usturoiul tocat marunt,painea inmuiata,oul,sarea,piperul si cimbru apoi patrunjelul tocat marunt.Se amesteca totul bine pana rezulta o pasta omogena.Din aceasta se fac bilute potrivit de mari.
             Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi egale.
             Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei se aranjeaza cartofii alternand cu chiftelele.Se acopera cu folie de aluminiu si se da totul la cuptor.Se tin astfel 30 - 40 min,pana cartofii sunt facuti,adica furculita intra usor in ei.
              Smantana se amesteca cu sare si piper.Daca e prea groasa,se poate adauga un pic de lapte.Eu am adaugat si un pic de Mozzarella data pe razatoare.
               Se scoate vasul din cuptor si se toarna deasupra sosul de smantana.Se da din nou la cuptor pana sosul a scazut si e frumos rumenita deasupra.



                 Se servesc calde,dar sunt delicioase si reci.