Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 13 ianuarie 2020

Pulpa de porc glazurata cu prune uscate






                        Este o mancare foarte gustoasa.o friptura frageda si suculenta,foarte aromata care incanta papilele gustative si te face sa-ti doresti inca o portie.Gustul dulce-picant e o incantare ce predomina la aceasta friptura.



                             Ingrediente:

                         1 kg pulpa de porc,200 gr prune uscate,2 mere,4 ling miere,1 ceasca vin,sare,piper,cimbru,4-5 cuisoare,50 gr unt.


                             Mod de preparare:

                        Carnea se sterge bine.Intr-o tigaie se incinge untul si se adauga carnea.Se prajeste bine pe toate partile, pana prinde o crusta aurie.Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare,piper,cimbru pe toate partile.Ici- colo se infig cuisoarele.Se adauga untul ramas de la prajire si cana cu vin.Se acopera si se da totul la cuptor.Dupa o ora,se scoate, se adauga prunele uscate si merele taiate felii,iar carnea se unge cu miere.Se da din nou la cuptor pana carnea e frumos rumenita,cu o crusta deasupra.
                         Se serveste cu fructele si un pilaf de orez.

                         Se poate face un sos blenduind merele si cateva prune impreuna cu sosul din tava.Se pune apoi la foc sa scada si se adauga 200 ml smantana.Se mai lasa sa dea un clocot,se potriveste de dare si piper ,daca e cazul,si se adauga prunele ramase intregi.Se serveste langa friptura de porc.


duminică, 12 ianuarie 2020

Pulpe de pui cu legume la tava





                        Bine v-am gasit in noul an 2020! Am luat si eu o pauza care s-a dovedit a fi mai lunga,dar acum revin in forta cu retete noi,care sa va incante.
                       Azi va aduc o reteta noua de pulpe de pui cu legume.O friptura frageda si suculenta asezonata de un manunchi de legume.Se pot folosi orice legume doriti sau aveti prin camara.Cu cat mai multe legume,cu atat friptura va fi mai gustoasa.



                        Ingrediente:

                  1 kg pulpe de pui,2 cepe mari,2 morcovi,1 radacina pastarnac,1 ardei gras mare,5-6 catei de usturoi,patrunjel verde,sare,piper,cimbru,rozmarin,1 cub Vegeta cu gust de gaina,2 ling ulei de masline,1 ceasca vina alb.

                     Mod de preparare:

                Intr-un bol se pune uleiul si se adauga sare,piper,cimbru macinat.Prin acest sos se dau bucatile de carne,astfel ca sa ajunga peste tot condimentele.Se pun intr-o tava,se adauga vinul,se acopera si se dau la cuptor 30 min.
                Legumele se curata si se taie rondele.Se scoate tava cu puiul si se adauga legumele.Se mai presara cu putina sare si piper si se adauga cateva ramurele de cimbru si rozmarin.Se da din nou la cuptor pana pulpele sunt  frumos rumenite si legumele gatite.Legumele trebuie sa fie bine gatite,dar totusi tari.Nu le lasati pana se inmoaie pentru ca nu mai sunt asa gustoase si nici aspectuoase.
                Se serveste ca atare sau cu un pilaf sau piure de cartofi.


luni, 2 decembrie 2019

Chec cu morcovi, banane si nuci







                           Este un minunat chec de toamna in care am combinat banana bread,tortul de morcovi si checul cu nuci,toate aromate puternic de scortisoara.
                           Este o reteta foarte usoara pe care puteti s-o faceti si fara mixer,doar cu ajutorul unei linguri.Procedeul  simplu,iar produsul final e un chec aromat,umed,fin si gustos.




                         Ingrediente:

                   2 cani zahar tos,1 cana ulei,3 oua,3 cani faina,1/2 cana morcov ras,1/2 cana piure de banane,3/4 cana nuci taiate grosier,1 praf de copt,1/2 lingurita bicarbonat,1 lingurita scortisoara,1 vf sare,1 zahar vanilat


                        Mod de preparare:

                   Intr-un bol se amesteca zaharul,uleiul,ouale,zaharul vanilat,scortisoara,bicarbonatul si praful de copt.Se adauga faina,iar la final piureul de banane,nucile si morcovii rasi.Se amesteca totul bine,pana la omogenizare.
                   Compozitia se imparte in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt.
                   Se da la cuptorul peancalzit.Se coace aproximativ o ora,pana ce scobitoarea introdusa in mijloc iese curata.
                   Se lasa sa se racoreasca 5 min. apoi se scoate din tavi si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet.


                   Se taie felii si se serveste.


                 

marți, 19 noiembrie 2019

Noutati de la Vegeta




                         De peste 50 de ani Vegeta da gust mancarurilor.O folosea si mama,si bunica,o folosesc si eu pentru ca mancarea are acel gust deosebit, "ca la mama acasa".E nostalgia mancarurilor din copilarie.
                         La cererea clientilor loiali,Podravka Romania a adus pe piata noua baza pentru mancaruri sub forma de cuburi Vegeta.
                         Sunt niste cuburi mici,de doar 10 gr,dar care fac minuni.Si asta,datorita proportiilor unice ale ingredientelor atent selectionate si de calitate superioara.Cine a spus ca esentele tari se tin in recipiente mici,a avut dreptate.
                        Sunt pentru toate gusturile si poftele : legume,gaina si vita.Toate trei reprezinta combinatia perfecta intre legume,carne,sare de mare si condimente,oferind garantia unui gust deosebit.In plus,cuburile de legume sunt recomandate in zilele de post cat si vegetarienilor.
                        Se sfarama usor si se dizolva repede,astfel ca utilizarea lor e rapida si usoara,dand mancarii un gust inegalabil.
                         Se gasesc in ambalaj de 120 gr (12 cuburi) sau de 60 gr ( 6 cuburi),gata sa ocupe un loc special in bucatarie.
                          Chef Liviu Balint,ambasadorul Vegeta a venit cu cateva retete,propuneri si idei pentru folosirea acestor mici si delicioase cuburi.
                          Cu Vegeta la indemana,nu pot sa spun decat : Spor la gatit!

luni, 18 noiembrie 2019

Gulas din carne de vita si porc




                      Cum vremea e asa frumoasa si e atat de placut afara,in weekend am preparat un gulas la ceaun.Este delicios preparat si in oala,dar la ceaun,pe foc mic,exceleaza.De data asta am folosit un amestec de carne de vita si porc.
                      Pentru un plus de savoare,am adaugat un cub de Vegeta baza pentru mancaruri cu gust de vita.Aceste cuburi de la Vegeta dau un gust deosebit mancarurilor datorita proportiilor unice ale ingredientelor de calitate superioara.Cuburile sunt direct portionate pentru a putea fi folosite cu usurinta,astfel,mancarea va avea gustul si savoarea dorita.





                       Ingrediente:

                  1 kg amestec carne de vita si porc ( pulpa) ,2 cepe mari,2 ling untura, 6 cartofi mari,3 morcovi, 1 pastarnac,1 ardei gras,5-6 catei de usturoi,0,5 ml pasta de rosii,1 cub Vegeta de vita,foi de dafin,frunze de patrunjel verde,sare,piper,cimbru,boia,chimen.


                      Mod de preparare:

                 Ceaunul se pune pe foc sa se infierbante.Se adauga unura si,cand s-a incins,se adauga carnea.Se lasa sa se prajeasca pe toate partile pana prinde o crusta aurie.Se adauga ceapa tocata si se lasa la calit pana devine transparenta.Se adauga ardeiul taiat cuburi,usturoiul tocat si ,la uma,morcovii si pastarnacul taiat marunt.Se adauga boia,cimbru,chimen si se potriveste de sare si piper. Cui ii place,poate sa adauge cateva felii de ardei iute sau boia iute.Se adauga pasta de rosii, foile de dafin si cubul Vegeta de vita,se completeaza cu apa si  se lasa sa fiarba la foc mic.
                  Cand carnea e fiarta se adauga cartofii taiati cuburi si se lasa sa fiarba in continuare.Cand zeama a scazut putin,iar carnea si cartofii sunt bine fierti se pot adauga  csipetke,acele galuscute facute din ou si faina.De data asta eu nu am mai pus.
                  Se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat deasupra.
                  Se serveste cu salata de sezon sau muraturi.