Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 14 aprilie 2014

Placinta cu carne si bere







                            Un aperitiv aromat si picant.Chiar daca are in compozitie bere,merge de minune cu o halba de bere sau un pahar de vin.


                             Ingrediente:
                          1 pachet foi de placinta (400 gr) congelate,500 gr carne tocata,2-3 cepe verzi,2-3 fire usturoi verde,1 leg marar,sare,piper,7 oua,500ml bere,1 plic praf de copt.


                             Mod de pregatire:
                           Foile de palcinta se lasa la dezghetat la temperatura camerei.Carnea se caleste in un pic de ulei cu ceapa tocata marunt si usturoiul.Se tine pe foc pana scade toata apa.Se adauga mararul si se potriveste de sare si piper.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Dupa ce s-a racorit,se adauga praful de copt si un ou intreg.
                           Se tapeteaza o tava cu jumatate din foile de placinta.Fiecare foaie se unge cu putin ulei.Se pune carnea,apoi se acopera cu restul foilor,la fel,unse cu ulei.Cu un cutit bine ascutit se taie placinta.
                           Cele 6 albusuri se bat spuma tare cu sare si piper.Se adauga galbenusurile,pe rand si se bate in continuare.La urma,se adauga berea,cate putin.Se toarna compozitia peste placinta si se lasa sa stea 20 min.Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.



                           

joi, 10 aprilie 2014

Salata de post





                            Este o salata recomandata in zilele de post,dar si in zilele cand doriti o salata usoara,fara carne sau maioneza,dar gustoasa.


                           Ingrediente:
                         5-6 cartofi,100 gr masline,3 fire de ceapa verde,1 leg.marar,1 ling mustar,ulei,zeama de lamaie,sare,piper.


                          Mod de preparare:
                        Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja.Dupa ce au fiert,se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.Se curata de coaja si se taie cubulete.Se adauga maslinele,ceapa verde si mararul tocat marunt.
                          Se face o "maioneza" din mustar,ulei si zeama de lamaie astfel : mustarul se freaca cu uleiul turnat cate putin,ca la maioneza din oua pana devine o pasta omogena.Se adauga zeama de lamaie si se pune peste salata.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul.

miercuri, 9 aprilie 2014

Prajitura cu nutella si zahar ars





                          O prajitura in care contrasteaza caramelul crocant cu textura de chec moale si pufos.Aroma de zahar ars se imbina placut cu aroma de ciocolata.Intr-un cuvant,o prajitura cu multe arome placute si multe contraste.


                      Ingrediente:
                 5 oua,17 ling zahar,17 ling faina,1 praf de copt,zahar vanilat,2 ling nutella,2 ling lapte,100gr unt.


                     Mod de lucru:
                Intr-o craticioara se topeste nutella,cu laptele,50gr unt,1 ling.zahar.Se omogenizeaza totul bine,se ia de pe foc si se lasa la racit.
                Albusurile se separa de galbenusuri.Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 5 ling zahar si zaharul vanilat pana acesta se topeste.Se adauga faina.Va rezulta o compozitie faramicioasa.Albusurile se bat spuma ca pentru bezea.Cand sunt tari,se adauga,pe rand 5 ling zahar.Se bate pana zaharul se  topeste zaharul.Se adauga peste compozitia de galbenusuri.Se amesteca incet,de sus in jos.
                  Peste compozitia rezultata se toarna crema de nutella racita.Se amesteca usor.Nu trebuie sa se omogenizeze.Sa iaba un aspect marmorat.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
                  Se topesc cele 6 ling de zahar ramase peste care se adauga 50 gr unt.Cand s-a omogenizat,se toarna totul peste prajitura.Se intinde rapid,cat mai uniform pe toata suprafata prajiturii.Trebuie lucrat repede pentru ca zaharul caramelizat se intareste.
                  Pentru a taia prajitura,folositi un cutit incins pentru a strapunge glazura de zahar ars.

luni, 7 aprilie 2014

Ciorba de salata verde





                          O delicioasa ciorba,usoara,rapida,cu arome de primavara.Se poate servi ca atare sau,daca vreti de post,eliminati oul.


                            Ingrediente:
                         2 salate,1 ceapa verde,2-3 fire de usturoi verde,1 leg marar,4 oua,2 ling smantana,1 ling otet,sare.


                                Mod de lucru:
                              Salata se spala bine si se taie fideluta.Intr-o cratita,se pune la calit ceapa si usturoiul.Se stinge cu 1l apa si se lasa la fiert.Cand incepe sa clocotesca,se pune salata taiata.Se potriveste de sare si se lasa la fiert.Intre timp,se face o omleta din cele 4 oua.Cand e gata, se taie patratele si se adauga in ciorba.Se lasa sa mai dea un clocot.Inainte de a stinge focul,se acreste cu otet si se adauga mararul tocat fin.Se drege cu smantana.


                             Pofta buna!

duminică, 6 aprilie 2014

Budinca aperitiv de paste (Vargabeles)





                           Mi-am amintit de budinca de paste pe care o facea mereu mama.Era un desert rapid pe care-l facea la orice ora cand doream ceva dulce.M-am gandit sa adaptez aceasta reteta,sa fac un aperitiv.Iata ce a iesit.

                            Ingrediente:
                          500gr paste fainoase,4 oua,150gr branza de vaci,100gr branza telemea,1 ardei rosu,1 ceapa verde,1 leg marar,100 gr sunca sau carnati afumati,100gr masline,4 ling smantana,sare,piper,100gr pesmet.

                            Mod de lucru:
                         Pastele  se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert,se scurg,se spala intr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.Intr-un bol se pune branza de vaci sfaramata si branza telemea data pe razatoare.Ceapa se toaca marunt, ardeiul si sunca se taie cubulete si se adauga peste branza.Maslinele se dezoseaza si se taie felii apoi se adauga la branza.Se adauga mararul taiat marunt,smanatana si galbenusurile.Se amesteca totul bine sa se omogenizeze.Se adauga pastele,sare si piper.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Se adauga peste paste si se amesteca incet,sa nu se lase.Intr-o tava se prajeste pesmetul,se sareaza putin,apoi se tapeteaza tava.Se toarna compozitia peste pesmetul din tava si se da la cuptor.E gata cand se rumeneste deasupra.