Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 9 iulie 2018

Tocanita de ceapa cu pui





                       Aceasta tocanita de ceapa cu pui este foarte gustoasa.Se face usor si relativ repede,folosind ingrediente putine.Nu aveti nevoie decat,pe langa carnea de pui,de ceapa,putin ulei si condimente.In schimb,savoarea acestei tocanite este deosebita.Incercati-o si veti vedea.



                      Ingrediente:

                  pulpele,aripile si pieptul de la un pui,6 cepe mari,sare,piper,2-3 ling ulei


                    Mod de preparare:

               Carnea se spala,se sterge si se taie in bucati potrivit de mari,dupa preferinta fiecaruia.Ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga ceapa.Se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa.Se adauga bucatile de carne si se acopera cu un capac.Se amesteca din cand in cand,pana carnea isi schimba culoarea.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba inabusit in sosul lasat de carne.Daca e prea scazut,se adauga putina supa de pui sau apa.Cand carna e bine gatita,se stinge focul si se presara patrujel verde tocat.
               Se serveste calda,cu mamaliguta sau piure de cartofi.

duminică, 17 iunie 2018

Schauma Nature Moments






                     Toti ne dorim sa avem in permanenta un par cat mai sanatos si frumos.Problema e ca nu intotdeauna ne reuseste.Un par uscat,mat,lipsit de vitalitate este un par lipsit de hidratare.Acest lucru se intampla datorita factorilor externi cum ar fi conditiile meteo extreme,dar si PH-ului pielii.Sa nu mai vorbim ca zilnic supunem parul unor unor factori mecanici care ii dauneaza :folosirea uscatorului,a placii de intins,a bigudiurilor,vopsirea sau permanentul.
                      Apa este elementul vital pentru intregul corp,deci si pentru par.Paradoxal,spalatul parului nu inseamna hidratarea sa.Din contra,apa de la robinet contine clor care deterioreaza structura firului de par.Folosirea unor sampoane ce contin agenti hidratanti si emolienti este soluita mentinerii unui par hidratat.Protectia impotriva uscarii este si mai eficienta daca se aplica pe par un balsam hidratant.


                     Cu o experienta de peste 120 de ani in infrumusetarea si ingrijirea parului Schwarzkopf a creat gama Schauma Nature Moments, din ingrediente naturale, pentru un par frumos si sanatos.Samponul si balsamul Schauma Nature Moments Indonesian Coconut Water si Lotus Flower cu apa de nuca de cocos din Indonezia si floare de lotus sunt solutia ideala pentru un par lipsit de hidratare.Formula regeneratoare hidrateaza instant parul,oferindu-i finete si suplete.Apa de nuca de cocos este renumita pentru textura sa racoritoare si proprietatile sale de catifelare.Floarea de lotus este recunoscuta ca fiind unul dintre secretele frumusetii asiatice.Nu contine siliconi sau coloranti artificilai,contine esente naturale 100 % si e certificat dermatologic.
                      In functie de tipul parului,din gama Schauma Nature Moments mai gasim:
             - pentru un par uscat si fragil - Schauma Nature Moments Honey Elixir & Barbary Fig Oil cu miere si ulei de cactus;
             - pentru par vopsit si deteriorat - Schauma Nature Moments Raspberry Sunflower Oil cu zmeura si ulei de floarea soarelui;
             - pentru un par cu varfuri despicate - Schauma Nature Moments Mediteranean Olive Oil Aloe Vera cu ulei de masline si Aloe Vera;
            - pentru un par fara volum - Schauma Nature Moments Provence Herbs Lavender cu Lavanda si ierburi de Provence
                      O oferta bogata pentru toate tipurile de par.Cu Schauma Nature Moments orice problema a parului va disparea.Incercati-le cu incredere si veti vedea rezultatele!





     

miercuri, 13 iunie 2018

Prajitura cu zmeura







                      Anul acesta natura a fost darnica cu noi si ne-a dat zmeura din belsug.Am profitat si am facut o minunata prajitura cu zmeura.Nu este pandispanul clasic,este un blat putin umed,fraged,pufos si aromat,iar zmeura ii da aroma si savoare deosebite.Este acealsi blat folosit si la Prajitura cu capsuni. Se face usor si repede,asa ca profitati de moment si incercati prajitura cu zmeura.


                        Ingrediente:

                  350 gr faina,150 gr zahar,150 ml lapte,150 ml ulei,4 oua,un praf de copt,un vf sare,zahar vanilat,300 gr zmeura,coaja de lamaie.


                       Mod de preparare:

                  Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si praful de sare.Se mixeaza bine pana se albesc si isi dubleaza volumul.Se adauga uleiul in fir subtire si coaja de lamaie mixand in continuare.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat,alternand cu laptele.Se mixeaza cu viteza redusa pana comozitia se omogenizeaza.
                   Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara zmeura din abundenta si se da la cuptorul incins in prealabil.E gata cand e frumos crescuta si rumenita.Se poate face testul scobitorii.
                   Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Dupa ce s-a racit complet,se portioneaza.


                 

duminică, 3 iunie 2018

Miel cu legume la cuptor





                    Este o friptura frageda,aromata si suculenta.Se face incet,in vas roman,la foc mic,impreuna cu legumele si ierburile,toate scaldate in vin.Nu pot sa va povestesc despre gustul si aroma sa.Singurul lucru e sa va recomand cu caldura sa faceti aceasta friptura de miel.Va veti indragosti de ea si o veti repeta.Cred ca si cei care nu agreeaza mielul vor savura cu placere aceasta friptura.




                      Ingrediente:

                 2 pulpe si antricotul de la un miel,6-8 cartofi noi,3 morcovi noi,2 cepe verzi,6 catei de usturoi,1 ceasca vin alb,sare,piper,boia,cimbru,rozmarin

                   
                     Mod de preparare:

                 Carnea de miel se spala bine, se sterge cu un servet,apoi se freaca cu 3 catei de usturoi zdrobiti.Cartofii si morcovii se spala si se taie daca este cazul.Bucatile de carne se aseaza in vasul roman si  printre ele se aranjeaza cartofii si morcovii.Se adauga ceapa si restul de usturoi,se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu cimbru, rozmarin,boia.Se toarna deasupra vinul,se pune capacul si se da la cuptor la foc mic.


                     Se tine astfel 2- 3 ore,pana carnea e bine facuta.Se ia capacul jos si se mai lasa la cuptor 1-1,5 ore,pana e frumos rumenita.
                     Se serveste calda,cu salata de legume.


joi, 24 mai 2018

Omleta cu ceapa verde si Mozzarella





                     Alaturi de cartofii prajiti omleta e considerata a fi cea mai simpla reteta din lume.Oricine stie sa pregateasca o omleta,chiar si cei care nu au patruns deloc in tainele bucatariei.Este mancarea simpla si rapida care o poate face oricine,dar si aceasta are cateva mici secrete pentru a rezulta o omleta pufoasa si gustoasa.



                       Ingrediente:

                  2 oua, 2 ling lapte,1 leg cozi de ceapa verde,4 felii Mozzarella,sare,piper,ulei.


                      Mod de preparare:

                  Intr-un bol se sparg ouale,se adauga laptele si se bat impreuna,cu un tel sau cu furculita.
                  Cozile de ceapa se toaca marunt si se adauga la oua apoi se potriveste de sare si piper.
                  Intr-o tigaie nonaderenta se incinge uleiul si se toarna compozitia de oua cu ceapa.Se misca tigaia astfel ca omleta sa se intinda uniform si se reduce focul.Deasupra se adauga feliile de Mozzarella intregi.Cine doreste poate sa dea branza pe razatoare.Tigaia se acopera cu un capac si se lasa sa se coaca omleta.
                  E gata cand e frumos crescuta.Se stinge focul si se serveste fiebinte alaturi de salate din legume de sezon.