Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 2 februarie 2019

Noul Gliss Purify & Protect





                                Poluarea este o mare problema a zilelor noastre.In unele zone urbane depaseste cu mult nivelul considerat a fi sigur.Pielea este prima care sufera din cauza factorilor poluanti.Dar pe langa piele,si parul sufera din cauza poluarii.Poluantii precum praful sau gazele de esapament, cat si razele ultraviolete ataca parul lasandu-l vizibil subtiat si predispus la deteriorare,afecteaza scalpul care poate deveni uscat.
                               Gliss impreuna cu specialistii de la Schwarzkopf lanseaza prima sa gama de produse impotriva prafului din aerul poluat, pentru a proteja parul de factorii externi din atmosfera.Noua gama inovativa este realizata cu o formula ultra usoara pe baza de seminte de Moringa si serum cu keratina care ajuta la crearea unui strat de protectie impotriva factorilor poluanti.Extractul de seminte de Moringa din formula samponului si balsamului asigura proprietatile antioxidante necesare care protejeaza parul impotriva prafului din aerul poluat,in timp se serul cu keratina repara parul deteriorat existent deja.
                                Fara siliconi si coloranti artificilai in formula sa,noua gama Gliss Purify & Protect include toate produsele de care orice par afectat in mos negativ de factorii urbani are nevoie:
                                 - Samponul Gliss Purify & Protect purifica si repara  parul expus la praful din aerul poluat si deteriorat de radicalii liberi din atmosfera.
                                 - Balsamul Gliss Purify & Protect protejeaza parul impotriva prafului din aerul poluat,il netezeste pentru o pieptanare perfecta si repara parul afectat de radicalii liberi.
                               Folosite impreuna,samponul si balsamul asigura protectia necesara parului impotriva factorilor de stres din atmosfera.
                               In concluzie,pentru un par sanatos,ferit de factorii de stres din aerul poluat,folositi gama Gliss Purify & Protect si nu veti regreta.


joi, 31 ianuarie 2019

Prajitura Jerbo






                         Prajitura Jerbo sau Greta Garbo este prajitura care nu a lipsit de pe platourile cu dulciuri de pe mesele de sarbatori pregatite de mama.
                         Povestea acestei prajituri incepe la Budapesta, prin 1858 ,unde celebrul cofetar Emil Gerbeaud a deschis o cofetarie impreuna cu un alt cofetar,Henrik Kugler.In meniul sau aparea si aceasta prajitura creata de dl Gerbeaud.Cofetaria functioneaza si azi,fiind una dintre cele mai vechi si de traditie din Europa.Aici puteti gasi si azi celebrul Dobos sau tortul Esterhazy.
                         Pe langa caietul mamei,am gasit multe variante ale acestei prajituri,dar aceasta mi s-a parut cea mai buna.Nu stiu daca e reteta originala,dar e minunata si o prefer altora.



                     Ingrediente:

                 Foi: 700 gr faina,250 gr unt sau 125 gr untura,250 gr smantana,150 gr zahar,3 oua,25 gr drojdie,esenta de vanilie
                 Umplutura: 1 borcan de 720 gr gem de caise,200 gr nuci,coaja de lamaie,200 gr zahar
                 Glazura: 150gr zahar,50 ml apa,50 gr cacao,50 gr unt

         
                  Mod de preparare:

              Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza.Se adauga untul si se amesteca in continuare.Se adauga ouale,esenta de vanilie si smantana.Se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se incorporeaza faina.Se framanta pana se obtine un aluat potrivit,omogen,nelipicios.Daca mai e nevoie,se adauga putin lapte.Se lasa 10 min sa stea.
              Se cantareste aluatul,apoi se imparte in patru parti egale.Din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie de dimensiunile tavii in care se coace prajitura.
               Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se aseaza prima foaie.Se unge cu gem si se presara deasupra nuca macinata amesteca cu zahar si coaja de lamaie.Se acopera cu a doua foaie care,la fel se unge cu gem si se presara nuca.Se repeta operatia si cu a treia foaie.Deasupra se intinde a patra foaie care nu se mai unge.Se inteapa din loc in loc cu un cutit,astfel ca sa patrunda si la foile de dedesupt. Se acopera tava cu un servet si se lasa sa stea o ora.
                 Se da totul la cuptorul preancalzit.Se coace aproximativ o ora.Cand e gata, se scoate si se lasa sa se racoresca putin inaine de a turna glazura.
                Pentru aceasta,se fierbe apa cu zaharul,cacaoa si untul pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.Fierbinte,se toarna peste prajitura.
                Dupa ce s-a racit complet si s-a intarit glazura,se poate portiona si servi.










Cheesecake cu ciocolata fara coacere







                     Este un minunat cheesecake cu ciocolata, fara coacere care, desi pare sofisticat, se face usor si repede. Mai mult dureaza timpul de racire a produsului final. Are un gust minunat, usor, fin, ciocolatos. Il recomand cu caldura, sigur nu veti regreta. Eu l-am facut mare, dar cantitatile se pot injumatati.



                        Ingrediente:

                   Crema: 1 kg crema de branza Pilos, 800 ml smantana pentru frisca, 2 plicuri gelatina, 400gr Nutella, 100ml lapte
                   Baza : 500 gr biscuiti cu cacao, 200 gr unt
                   Glazura : 200 gr ciocolata menaj, 200 ml smantana pentru frisca


                       Mod de preparare:

                 Se poate folosi orice alta crema de branza. Eu am folosit branza de la Pilos pentru ca imi place atat gustul cat si faptul ca e foarte cremoasa. Pe langa asta,e foarte bine scursa.
                 Pentru baza nu am gasit biscuiti cu cacao,asa ca am folosit biscuiti normali in care am adaugat 2 ling cacao.
                 Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit si racit pana formeaza o compozitie nisipoasa.
                Pe un platou se pune inelul unei forme de tort cu diametru de 26 cm. In interiorul formei se intinde compozitia de biscuiti cat mai uniform si se taseaza cu fundul unui pahar. Se da la rece.
               Borcanul cu crema de Nutella se pune intr-un vas cu apa calda pentru a se inmuia. Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
               Branza se mixeaza si se adauga crema de Nutella amestecand pana se omogenizeaza compozitia.
               Cine doreste un cheesecake mai dulce,poate sa adauge zahar pudra. Dar,tinand cont ca Nutella e dulce, smantana pentru frisca la fel, am considerat ca nu mai e necesar un adaos de zahar.
               Laptele se incalzeste putin si se dizolva gelatina in el. Se adauga in compozitia de branza si Nutella.
              Frisca se bate, apoi se amesteca usor cu branza.
              Compozitia se toarna peste biscuitii de pe platou,in interiorul inelului si se da din nou la rece. Se lasa 2-3 ore,apoi se glazureaza.
              Pentru glazura, se aduce frisca la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucati. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca, dar nu complet. Se toarna peste crema si se da din nou la rece pana a doua zi pentru ca sa se intareasca atat crema cat si glazura.
             A doua zi se scoate cheesecake- ul din frigider si se lasa 10-15 min.la temperatura camerei. Cu grija se desface inelul si se scoate.
            Se poate portiona si servi.




           

               

miercuri, 16 ianuarie 2019

Pasta de jumari



                   
                       Este un aperitiv simplu si gustos care se prepara repede si are un gust delicios. Pasta de jumari e mai gustoasa si mai naturala, iar ca gust intrece cu mult alte paste sau pateuri din comert.
                       Pasta se obtine din  jumarile rezultate in urma topirii grasimii. Tot cu jumari  se fac minunatele Pogacele cu jumari.

                       La aceasta reteta nu voi da cantitati pentru ca fiecare face din cantitatea de jumari dorita, iar gustul il potriveste dupa placul sau. Cam la 250 gr de jumari se adauga o lingura de mustar sau  de untura. Dupa mine, gustul e mai fin cu untura.
                        Jumarile se dau prin masina de tocat. Se adauga mustarul sau untura, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul bine si e gata de servit.
                        Se serveste intinsa pe felii de paine cu felii de ceapa rosie alaturi.
                        Nu se pune ceapa tocata in compozitie, numai daca se consuma imediat. Daca vreti s-o pastrati mai multe zile, serviti ceapa alaturi. 





                       

duminică, 16 decembrie 2018

Tort Padurea Neagra






                       Demult  am vrut sa fac acest tort,dar mi s-a parut mult prea sofisticat asa ca am tot amanat.Ziua Emiliei mi s-a parut prilejul ideal de a face acest tort si nu am regretat,pentru ca toata lumea a fost incantata.Tortul Padurea Neagra sau Black Forest sau Foret Noire are in  compozitia sa  ciocolata, fructe (visine) si frisca.O combinatie minunata care ii da savoare. Imi pare rau ca nu am si o poza cu o sectiune a tortului,dar l-am trimis intreg sarbatoritei si nu a avut cine sa faca poze tortului taiat.Doar poza asta mi-a parvenit.




                  Reteta  este inspirata de reteta originala a tortului Padurea Neagra scrisa de d-na Laura Laurentiu.Diferenta e ca eu nu am eliminat alcoolul din reteta si am adaugat un pic de esenta de migdale.La fel,am eliminat si foaia de aluat fraged.



                     Ingrediente:

                Blat : 8 oua,8 ling zahar,6 ling. faina.2 ling cacao
                Umplutura de visine: 2 borcane de 800 gr cu compot de visine fara samburi,4 ling amidon de porumb,100 gr zahar,esenta de migdale
                Crema de frisca: 800 ml smantana pentru frisca,2 ling zahar pudra,esenta de vanilie
                Glazura de ciocolata: 150 ml apa,200 gr zahar,250 gr ciocolata amaruie,esenta de migdale
                Glazura pentru decor: 100ml apa,100 gr zahar,150 gr ciocolata.


                     Mod de preparare:

             Mai intai se face blatul.Pentru acesta,se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare pana devin aerate si spumoase ca o bezea.Treptat se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.Cu aceleasi miscari lente de jos in sus se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.Compozitia se toarna in forma de tort de 28 cm tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul dinainte incins pana e frumos crescuta si trece testul scobitorii.Se scoate,se indeparteaza hartia si se lasa sa se raceasca.Cand e complet rece,se taie pe orizontala in trei foi.
              Pentru umplutura de visine se pun visinele cu zaharul si siropul la fiert.Se opresc 50 ml sirop cu care se subtiaza amidonul si se toarna peste visine cand incepe sa fiarba.Se amesteca bine si se tine pe foc pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc,se adauga esenta de migdale si se lasa sa se raceasca.
              In acest timp se pregateste glazura de ciocolata.Se pune la foc apa cu zaharul si se lasa sa fiarba pana incepe sa clocotesca.Din acest moment se mai lasa 3-4 min. apoi se adauga ciocolata rupta bucatele.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se mai lasa 3 min pe foc.Se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale.Se obtine o glazura mai subtire care se lasa la racit.
              Pentru crema de frisca,se bate smantana rece pana incepe sa se intareasca.Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza si e complet tare.
              Se trece la asamblarea tortului.Pe una din foi,ce va fi la baza tortului,se intinde jumatate din glazura de ciocolata,deasupra se pune jumatate din compozitia de visine,apoi jumatate din crema de frisca.Se acopera cu a doua foaie care la fel,se glazureaza,se intinde compozitia de visine,apoi crema de frisca.Se acopera cu ultima foaie.
              Pentru decor,am  batut 200 gr frisca pentru a imbraca tortul pe lateral,iar deasupra am facut o glazura fierband apa cu zaharul pana a clocotit.Din acest moment am fiert-o in clocot inca 5 min.Am adaugat ciocolata bucati ,am amestecat si am mai lasat 4 min de cand a inceput sa clocoteasca.Am lasat sa se racoreasca putin,apoi am turnat peste tort.Am decorat cu bomboane de ciocolata.
             Bineanteles,e la latitudinea fiecaruia cum decoreaza tortul.
             Se da totul la rece pana a doua zi cand se serveste.



                 
                 Au fost 26 de lumanari.La multi ani,Emy!