Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 2 decembrie 2019

Chec cu morcovi, banane si nuci







                           Este un minunat chec de toamna in care am combinat banana bread,tortul de morcovi si checul cu nuci,toate aromate puternic de scortisoara.
                           Este o reteta foarte usoara pe care puteti s-o faceti si fara mixer,doar cu ajutorul unei linguri.Procedeul  simplu,iar produsul final e un chec aromat,umed,fin si gustos.




                         Ingrediente:

                   2 cani zahar tos,1 cana ulei,3 oua,3 cani faina,1/2 cana morcov ras,1/2 cana piure de banane,3/4 cana nuci taiate grosier,1 praf de copt,1/2 lingurita bicarbonat,1 lingurita scortisoara,1 vf sare,1 zahar vanilat


                        Mod de preparare:

                   Intr-un bol se amesteca zaharul,uleiul,ouale,zaharul vanilat,scortisoara,bicarbonatul si praful de copt.Se adauga faina,iar la final piureul de banane,nucile si morcovii rasi.Se amesteca totul bine,pana la omogenizare.
                   Compozitia se imparte in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt.
                   Se da la cuptorul peancalzit.Se coace aproximativ o ora,pana ce scobitoarea introdusa in mijloc iese curata.
                   Se lasa sa se racoreasca 5 min. apoi se scoate din tavi si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet.


                   Se taie felii si se serveste.


                 

marți, 19 noiembrie 2019

Noutati de la Vegeta




                         De peste 50 de ani Vegeta da gust mancarurilor.O folosea si mama,si bunica,o folosesc si eu pentru ca mancarea are acel gust deosebit, "ca la mama acasa".E nostalgia mancarurilor din copilarie.
                         La cererea clientilor loiali,Podravka Romania a adus pe piata noua baza pentru mancaruri sub forma de cuburi Vegeta.
                         Sunt niste cuburi mici,de doar 10 gr,dar care fac minuni.Si asta,datorita proportiilor unice ale ingredientelor atent selectionate si de calitate superioara.Cine a spus ca esentele tari se tin in recipiente mici,a avut dreptate.
                        Sunt pentru toate gusturile si poftele : legume,gaina si vita.Toate trei reprezinta combinatia perfecta intre legume,carne,sare de mare si condimente,oferind garantia unui gust deosebit.In plus,cuburile de legume sunt recomandate in zilele de post cat si vegetarienilor.
                        Se sfarama usor si se dizolva repede,astfel ca utilizarea lor e rapida si usoara,dand mancarii un gust inegalabil.
                         Se gasesc in ambalaj de 120 gr (12 cuburi) sau de 60 gr ( 6 cuburi),gata sa ocupe un loc special in bucatarie.
                          Chef Liviu Balint,ambasadorul Vegeta a venit cu cateva retete,propuneri si idei pentru folosirea acestor mici si delicioase cuburi.
                          Cu Vegeta la indemana,nu pot sa spun decat : Spor la gatit!

luni, 18 noiembrie 2019

Gulas din carne de vita si porc




                      Cum vremea e asa frumoasa si e atat de placut afara,in weekend am preparat un gulas la ceaun.Este delicios preparat si in oala,dar la ceaun,pe foc mic,exceleaza.De data asta am folosit un amestec de carne de vita si porc.
                      Pentru un plus de savoare,am adaugat un cub de Vegeta baza pentru mancaruri cu gust de vita.Aceste cuburi de la Vegeta dau un gust deosebit mancarurilor datorita proportiilor unice ale ingredientelor de calitate superioara.Cuburile sunt direct portionate pentru a putea fi folosite cu usurinta,astfel,mancarea va avea gustul si savoarea dorita.





                       Ingrediente:

                  1 kg amestec carne de vita si porc ( pulpa) ,2 cepe mari,2 ling untura, 6 cartofi mari,3 morcovi, 1 pastarnac,1 ardei gras,5-6 catei de usturoi,0,5 ml pasta de rosii,1 cub Vegeta de vita,foi de dafin,frunze de patrunjel verde,sare,piper,cimbru,boia,chimen.


                      Mod de preparare:

                 Ceaunul se pune pe foc sa se infierbante.Se adauga unura si,cand s-a incins,se adauga carnea.Se lasa sa se prajeasca pe toate partile pana prinde o crusta aurie.Se adauga ceapa tocata si se lasa la calit pana devine transparenta.Se adauga ardeiul taiat cuburi,usturoiul tocat si ,la uma,morcovii si pastarnacul taiat marunt.Se adauga boia,cimbru,chimen si se potriveste de sare si piper. Cui ii place,poate sa adauge cateva felii de ardei iute sau boia iute.Se adauga pasta de rosii, foile de dafin si cubul Vegeta de vita,se completeaza cu apa si  se lasa sa fiarba la foc mic.
                  Cand carnea e fiarta se adauga cartofii taiati cuburi si se lasa sa fiarba in continuare.Cand zeama a scazut putin,iar carnea si cartofii sunt bine fierti se pot adauga  csipetke,acele galuscute facute din ou si faina.De data asta eu nu am mai pus.
                  Se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat deasupra.
                  Se serveste cu salata de sezon sau muraturi.


marți, 5 noiembrie 2019

Prajitura din albusuri cu nuci si smochine




                       Daca aveti albusuri ramase prin frigider, aceasta prajitura este ideala pentru a le refolosi.Mijlocul moale si pufos contrasteaza cu bucatile de nuci,iar crusta cocanta de deasupra e sparta ici,colo de feliile de smochine.Texturi si arome diferite intr-un singur preparat. O prajitura pe care trebuie s-o incercati.



                         Ingrediente:

                 10 albusuri,2 cani zahar,2 cani faina,1 cana nuci taiate grosier,coaja de lamaie,1 praf sare,1 zahar vanilat,1 praf de copt,aprox.20 smochine.


                         Mod de preparare:

                   Intr-un bol se bat albusurile impreuna cu sarea pana devin tari,lucioase si se tin bine de teluri.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se obtine o bezea tare in care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se adauga nucile si coaja de lamaie.Se amesteca totul cu o spatula,cu miscari lente,de jos in sus.
                    Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se niveleaza,iar deasupra se presara smochinele taiate in patru.
                    Se da totul la cuptor pana trece testul scobitorii.Adica,daca se inteapa mijlocul prajiturii cu o scobitoare,aceasta trebuie sa iasa curata.Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza in vederea servirii.


luni, 4 noiembrie 2019

Salata de ton cu cus cus





                         Este o delicioasa salata reconfortanta si revigoranta cu legume colorate,ton si cus cus.Se pot folosi legume proaspete sau,mai simplu,amestec de legume congelate.Eu am folosit un amestec mexican care are in componenta o diversitate mare de legume.


                          Ingrediente:

                       450 gr amestec mexican de legume,1 conserva ton in ulei,1 ceapa,250 gr cus cus,zeama de la o lamaie,sare,piper


                           Mod de preparare:

                     Daca preferati legumele proaspete,se alege un morcov,un patrunjel,o ceapa,un ardei rosu gras,unul galben,o mana de mazare verde,cateva pastai de fasole verde.Legumele se curata si se taie cubulete,apoi se soteaza in putin ulei de masline.Se adauga in tigaie pe rand,in functie de timpul de gatire al fiecarei legume.Se gatesc pana incep sa se inmoaie,dar sa fie al dente,nu foarte moi.Se lasa la racit si se pregateste salata.
                      Legumele congelate se pun la foc in apa cu sare,cand aceasta clocoteste.Se lasa sa fiarba cateva minute,apoi se scurg si se lasa la racit.Apa in care au fiert legumele se pune din nou la foc si,cand clocoteste,se rastoarna peste cus cus.Se acopera cu un capac si se lasa astfel 20 min.pana cand cus cus- ul se umfla.Se scurge de apa si se lasa la racit.
                       Intr-un bol se rastoarna conserva de ton.Ceapa se curata, se taie julien si se pune peste ton. Se adauga cus cus-ul si legumele,se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de lamaie ,dupa gust.Se amesteca totul bine si se da la rece o ora,sa se intrepatrunda aromele.
                       Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se serveste.