Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 26 iulie 2020

Somon cu sparanghel la cuptor


 




                       Este delicioasa aceasta reteta de somon cu sparanghel la cuptor. Este o masa rapida,simplu de pregatit si deosebit de gustoasa.Somonul si sparanghelul se gatesc in folie de aluminiu,asa ca este foarte fraged si gustos.Savoarea i-o da untul care se adauga la somon.Nu se face fum sau mirosuri in bucatarie si asta e un mare avantaj.
                       Pentru diversitate,se pot adauga si alte legume alaturi de somon,la fel si condimente.Oricum ar fi,este  cina ideala sau pranzul perfect.



                       Ingrediente:

                    4 fileuri de somon sau medalioane, 12 fire de sparanghel,zeama de la o lamaie,3-4 catei de usturoi,sare,piper,marar verde,patrunjel verde,100 gr unt


                        Mod  de preparare:

                    Se face un amestec din zeama de lamaie,sare,piper,marar verde tocat si usturoiul zdrobit. In acest amestec se pun feliile de somon,astfel incat sa le cuprinda pe toate partile.Se lasa sa stea astfel 5 min.,dupa care se scot si se pun pe folie de aluminiu.Peste fiecare bucata se pun trei fire de sparanghel.
                     Untul moale se amesteca cu patrunjelul verde tocat.Pe fiecare bucata de somon se pune o lingurita de unt.Fiecare bucata de somon impreuna cu sparanghelul se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor.
                      Se tine 15- 20 min.dupa care se scoate,se lasa putin sa stea,apoi se desface din folie.Se serveste cald,ca atare,sau cu o garnitura de cartofi sau mamaliguta.


marți, 14 iulie 2020

Bulete de cascaval






                         Buletele de cascaval sunt atat de gustoase incat trebuie sa le incercati macar o data.Sigur le veti repeta,mai ales ca se fac usor si repede,fara nici o complicatie.Des se regasesc pe platourile cu aperitive de la mesele festive,nunti,botezuri.Si pregatite acasa,sunt un delicios aperitiv sau o gustare de seara minunata.




                               Ingrediente:

                         500 gr cascaval,5 ling faina,2 oua,piper,1 praf de copt.

 
                             Mod de preparare:

                         Cascavalul se da pe razatoare.Se adauga ouale si se amesteca.La urma se adauga faina,piperul si praful de copt.Se amesteca,apoi se framanta cu mana pana se obtine  un aluat omogen,usor lipicios.
                        Din acest aluat se modeleaza bile mai mici decat o nuca.Se prajesc pe toate partile in baie de ulei pana se rumenesc frumos.Nu se pun multe in tigaie pentru ca vor creste la copt.Se scot intr-o sita pentru a se scurge excesul de ulei.
                        Sunt delicioase calde,dar si reci.Au o crusta crocanta la exterior,iar la interior sunt moi si pufoase.


                     

sâmbătă, 4 iulie 2020

Somon la tigaie cu sos de capere





                        Nu e nimic sofisticat,este o reteta simpla si foarte gustoasa.Somonul la tigaie este varianata cea mai simpla si mai usoara de a gati pestele.Cat despre sos,este fin catifelat  si foarte gustos.Este sosul ideal langa carnea de peste.


                         

                         Ingrediente:

                   File de somon ( numarul lor variaza in functie de cate portii doriti sa faceti) sare de mare,piper,ulei de masline
                   Sos de capere: 80 gr unt,zeama de la o jumatate de lamaie,2 ling capere,2 ling smantana ,sare,piper


                       Mod de preparare:

                   Fileul de peste se spala si se sterge cu servete absorbante.Se condimenteaza cu sare de mare si piper.
                    Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de masline.Se aseaza fileurile de somon cu pielea in jos si se reduce focul.Se tin astfel 3-4 min dupa care se intorc pe cealalta parte.Se mai tin 3-4 min. apoi se scot pe platou.Se tin la cald pana se face sosul.
                     Intr-o cratita se incinge untul.Se stinge cu doua linguri de apa,apoi se adauga zeama de lamaie.Se adauga caperele si se potriveste de sare si piper.Se lasa sa dea in clocot,se adauga smantana si se stinge focul.
                    Se toarna peste/langa peste si se serveste.Se poate face si o garnitura de cartofi natur.

Noul detergent si balsam Lenor






                         Ne-am obisnuit cand spunem Lenor sa ne gandim la balsamul de rufe.De data asta,Lenor a venit in ajutorul nostru cu noul detergent capsule.Este un detergent lichid,gata dozat in capsule cu membrana de plastic,care,in contact cu apa se dizolva.Este foarte concentrat deci si foarte eficient in curatirea rufelor.
                          Acest tip de detergent este mult mai practic si mai economic fata de detergentul pudra.La o spalare se pune o capsula care se dizolva toata in apa,actionand eficient asupra rufelor,fata de detergentul pudra care se imprastie sau ramane nedizolvat in sertarul masinii de spalat.
                         Capsulele sunt ambalate in cutie de plastic prevazuta cu incuietori securizate pentru a nu ajunge la indemana copiilor.
                          Detergentul Lenor Allin1 PODS curata eficient hainele in profunzime,le ofera prospetime de lunga durata,protejeaza culorile.
                          In pefecta armonie cu detergentul a fost creat si balsamul Lenor cu acelasi parfum.Acesta te ajuta sa-ti pastrezi hainele ca noi mai mult timp.Le protejeaza impotriva scamosarii si a decolorarrii lasandu-le moi,catifelate si parfumate dupa fiecare spalare.
                         Au fost create doaua sortimente cu arome diferite:



                           Spring Awakening - note de primavara cu cedru alb si patchouli  revigoreaza si reamprospateaza hainele lasandu-le moi, catifelate, curate si parfumate.



                           Gold Orchid - parfum cu note seducatoare si rafinate de vanilie care calmeaza emotiile si spiritul.
                   
                            Detergentul si balsamul Lenor sunt irezistibile folosite impreuna!Acum te poti bucura de curatenie si prospetime care dureaza si de un parfum intens al hainelor!


               
                             

duminică, 31 mai 2020

Prajitura cu mac,cocos si crema de vanilie






                     Prajitura cu mac,cocos si crema de vanilie este fina,cremoasa,gustoasa.Combinatia mac,cocos,vanilie este minunata.Avand un blat de albus cu mac si crema de vanilie,pot sa spun ca seamana putin cu Prajitura Tosca ,dar e cu totul altceva.Mai are un blat de albus cu cocos,asa ca este ideia perfecta de a refolosi albusurile ramase.



                     Ingrediente:

                Foi cu mac : 6 albusuri,180 gr zahar,250 gr mac,80 gr faina.un vf sare,zahar vanilat
                Foaie cu cocos : 3 albusuri,90 gr zahar,100 gr cocos,50 gr faina,50 ml lapte
                Crema de vanilie: 6 galbenusuri,500 ml lapte,150 gr zahar,60 gr faina,zahar vanilat,300 gr unt.


                      Mod de preparare:

                 Se fac doua foi cu mac,astfel,ori se face toata compozitia si la urma se imparte in doua,ori se impart ingredientele la doi si se fac doua compozitii care se coc,e alegerea fiecaruia.
                  Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,pana rezulta o bezea tare,lucioasa.Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza faina amestecata cu macul, cu miscari lejere. Eu am pregatit toata compozitia odata si am impartit-o in doua.Se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt aproximativ 15 min. Se scoate si,fierbinte se dezlipeste de hartia de copt,apoi se lasa la racit.
                   Pentru foaia cu cocos,se bat la fel albusurile cu sarea.Cand sunt tari,se adauga zaharul.Se mixeaza in continuare pana avem din nou o bezea tare si lucioasa.Se incorporeaza faina si nuca de cocos.Compozitia rezultata este mai densa,asa ca se subtiaza cu laptele.Se toarna totul in aceeasi tava in care s-au copt si foile cu mac, se niveleaza si se da la cuptor tot pentru aproximativ 15 min.Se scoate si imediat se dezlipeste hartia de copt de pe ea,apoi se lasa la racit.
                    Pana se racesc foile,se face crema.Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul,sarea,zaharul vanilat si faina.Se adauga laptele clocotit mestecand intr-una sa nu se faca cocoloase,apoi se pune din nou pe foc.Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                    Cand e complet rece,se amesteca cu untul frecat spuma.Se pune pe rand,lingura cu lingura,amestecand mereu sa nu se taie.
                     Se opresc separat cateva linguri de crema.Pe una din foile cu mac se intinde jumatate din crema,deasupra se pune foaia cu cocos,peste care se intinde restul de crema si se acopera cu a doua foaie cu mac.Deasupra se pune crema oprita si se presara nuca de cocos.
                      Se da totul la rece cateva ore,apoi se portioneaza in vederea servirii.


                   
                       Am facut aceasta prajitura si cu frisca in loc de unt.Am folosit 500 ml frisca.Crema fiarta si racita se amesteca cu frisca batuta. Este la fel de savuroasa,dar mult mai usoara.