Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 16 august 2023

Crispy de pui - Crispy strips

 


                     
                     Piept de pui moale si suculent intr-o crusta crocanta, ce nu se inmoaie nici dupa racire. Un crispy ca la KFS, fara ingrediente secrete, doar cu ce avem in camara.



                            Ingrediente:

                    1 kg piept de pui dezosat, 1 lingurita usturoi pudra, sare, piper, 2 oua, 200 gr faina, 200gr pesmet auriu.


                         Mod de preparare:

                 Pieptul de pui se usuca bine cu servete absorbante, apoi se taie fasii potrivite. Se pun bucatile de piept de pui intr-un vas, impreuna cu condimentele. Se amesteca totul bine, astfel ca condimentele sa fie repartizate uniform, pe toate bucatile de piept de pui. Se acopera cu o folie si se lasa astfel, la frigider, cateva ore sau pana a doua zi.
                Pieptul de pui se scoate din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l pregati. 
                Bucatile de piept de pui se amesteca cu faina apoi se dau prin ou, astfel ca fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita pe toate partile. La urma se dau prin pesmet. 
                Dupa preferinta, se poate folosi pesmet normal, din paine sau fulgi de porumb zdrobiti.
                Intr-o tigaie se incinge bine uleiul si se prajesc bucatile de carne la foc mare. Se scot pe servete absorbante pentru a elimina surplusul de grasime.
                Se servesc calde, alaturi de sosul preferat.

Felii aperitiv cu branza si arahide

 



                             Este un delicios apritiv pe care l-am gasit pe Culorile din farfurie. Mi s-au parut foarte aspectuoase si am decis sa le fac. Intr-adevar, au avut un adevarat succes. Pe langa faptul ca sunt foarte aspectuoase, sunt si delicioase. Ingredientul vedeta sunt arahidele sarate, care ii dau o savoare deosebita si fac dein ele aperitivul perfect.


                       Ingrediente:

                Blat:  6oua, 6 ling ulei, 3 ling samantana, 6 ling faina, 1 praf de copt, sare, 50 gr arahide sarate.
                Crema: 500 gr crema de branza, 100 gr arahide sarate, 1 leg. marar verde, 1 plic gelatina ( optional)


                     Mod de preparare:

                Mai intai se face blatul. Pentru asta, se separa ouale. Cele 6 galbenusuri se freaca cu sare, ulei, apoi se adauga smantana. La urma, se adauga faina si praful de copt.
                Albusurile se bat spuma tare, cu un pic de sare. Crema de galbenusuri se incorporeaza in albusuri incet, cu miscari lente. La urma, se adauga arahidele tocate grosier.
                 Compozitia se toarna intr-o tava mare ( 28X40 cm), tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins in prealabil pentru 15-20 min. Cand e gata, se scoate si se lasa la racit.
                  Intre timp, ne ocupam de crema. Crema de branza se amaesteca cu arahidele tocate grosier si cu mararul verde tocat marunt. Daca e nevoie, se mai adauga un pic de sare si piper.
                    Daca crema de branza e mai subtire, se adauga un plic de gelatina hidratat in apa rece si apoi incalzit.
                     Cu aceasta crema se unge blatul racit. Deasupra se presara arahide tocate grosier.
                     Se da la rece cateva ore, apoi se portioneaza.



duminică, 23 iulie 2023

Cheesecake cu dulce de leche si caramel sarat

 




                      Pe canicula asta, un desert fara coacere este perfect. Pe langa faptul ca nu se face caldura in bucatarie, preparatul se serveste rece, deci e o placere. Placerea e si mai mare cand savurezi aroma de dulce de leche si cea de caramel sarat. In plus, se face usor si repede. E mai mare timpul de asteptatre pentru racirea acestui cheesecake cu dulce de leche si caramel sarat. Dar merita asteptarea, asa ca, la treaba!




                         Ingrediente:

                   Baza:  500 gr biscuiti, 200 gr unt
                   Crema: 1kg crema de branza, 800 ml smantana pentru frisca, 2 plicuri gelatina, 100 ml lapte, 350 gr dulce de leche obtinut din o conserva de 370ml lapte condensat
                   Caramel sarat: 200 gr zahar, 200 ml frisca, 100 gr unt 80% grasime, 1/2 lingurita sare.


                           Mod de preparare:

                 Biscuitii se macina sau se piseaza marunt si se amesteca cu untul topit pana se formeaza o compozitie nisipoasa.
                 Pe un platou se pune inelul unei forme de tort cu diametrul de 26 cm. In interiorul formei se intinde compozitia de biscuiti cat mai uniform. Se taseaza bine cu un pahar si se da la rece.
                 Se poate folosi orice crema de branza va place. Eu am folosit Pilos, pentru ca e foarte cremoasa si bine scursa. In plus, are un gust deosebit.
                 Pentru a obtine dulceata de lapte, se pune la fiert, la Bain Marie, conserva de lapte condensat. Am explicat  aici , pe indelete, cum se obtine dulce de leche.
                 Crema de branza se amesteca cu dulce de leche pana la omogenizare. Laptele se incalzeste usor si se dizolva in el gelatina hidratata. Se adauga totul in crema de branza si dulce de leche. 
                  Se bate frisca si se amesteca cu compozitia obtinuta. Se toarna totul peste biscuitii de pe platou, in interiorul inelului. Se da totul la rece, pana a doua zi.
                  Sosul de caramel sarat se pregateste in aceeasi zi, pentru a se raci pana a doua zi. 
                  Se incinge o cratita si se pune zaharul la caramelizat. Cand capata o culoare bruna, se adauga untul si se amesteca bine. Frisca se incalzeste si se toarna peste caramelul cu unt. Atentie, compozitia se va umfla. Se adauga sarea si se lasa inca 5 min. sa mai fiarba. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. 
                   A doua zi se scoate inelul  si se toarna deasupra sosul sarat de caramel.
                   Se mai da un pic la rece, apoi se poate servi.




                   

                          

sâmbătă, 15 iulie 2023

Paste cu carne tocata din carnati

 





                          Este ideia unei cine rapide, gustoasa, inspirata din retetele lui  David Rocco. Se poate pregati cu carne tocata, caz in care se va condimeta carnea dupa gustul fiecaruia sau cu pasta de carnati, unde vom renunta la unele condimente, tinand cont ca e gata condimentata. Oricum, este o cina minunata, care se pregateste usor si repede.




                     Ingrediente:

                 500 gr paste, 500 gr carnati proaspeti, 0,5 ml suc de rosii, sare, piper, usturoi, busuioc


                     Mod de preparare:

                 Pastele se pun la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj.  Carnea se scoate de pe intestine si se caleste in ulei incins. Se amesteca bine pana se desface toata. Se adauga pasta de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic. Tinand cont de gustul carnii, se mai adauga, dupa nevoie, sare, piper, usturoi pisat, un pic de cimbru sau busuioc.
                  Dupa ce au fiert, pastele se scurg de apa si se rastoarna peste sosul din tigaie. Se amesteca totul bine, se presara parmezan ras deasupra si se servesc calde.



marți, 11 iulie 2023

Tort in trei culori de fructe

 






                          Daca tortul in trei culori este cu ciocolata, eu l-am facut in trei culori cu fructe.
                       Este un tort de vara, cu multe fructe, dar se poate prepara si iarna, din fructe congelate sau compot. Am folosit capsuni, visine si afine. A rezultat un tort cu un aspect minunat, un adevarat degrade, cat despre gust, va lasa sa va convingeti singuri, incercandu-l.




                      Ingrediente:

                 Blat: 8 oua, 8 ling zahar, 8 ling faina, 1 vf. sare, 1 zahar vanilat.
                 Creme: 500 gr capsuni, 250 gr zahar, 1 plic gelatina, 300 ml frisca
                              500 gr visine, 250 gr zahar, 1 plic gelatina, 300 ml frisca
                              500 gr afine, 250 gr zahar, 1 plic gelatina, 300 ml frisca


                     Mod de preparare:

               Mai intai se face blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand se tine te paletele mixerului, se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana se topeste. Se obtine o bezea ferma, lucioasa. 
              Se adauga galbenusurile amestecand incet, cu o spatula. La urma se incorporeaza faina.
              Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit.
               Intre timp, se pregatesc cele trei creme. Modul de lucru pentru fiecare este identic, asa ca voi explica o singura data.
               Fructele se pun la fiert impreuna cu zaharul pana acesta se topeste si siropul da cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. In fiecare se adauga gelatina hidratata si se lasa sa se raceasca bine.
                Fiecare compozitie se amesteca cu frisca batuta, rezultand cele trei creme. Mouse-uri mai bine zis.
                Pe blatul racit se aranjeaza cele trei creme in ordinea culorilor: la baza mouse-ul de afine, apoi cel de visine si deasupra, mouse-ul de capsuni.
                Se imbraca totul in frisca,iar decorul, dupa preferinta, cu cele trei creme.