Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 19 februarie 2019

Painici Laugenbrot



                                 





                      Este o reteta bavareaza din care se fac si renumitii covrigi.Pe langa ca sunt foarte aspectuoase aceste painici Laugenbrot,sunt si foarte gustoase.Modul de preparare este unul simplu si usor,iar cand ai in bucatarie un ajutor precum robotul Kenwood Titanium Chef,treaba este si mai usoara.
                      Am uitat sa va spun ca BUZZStore mi-a oferit sansa de a testa noul robot de bucatarie Kenwood Titanium Chef.Este o minunatie! E putin spus ajutor in bucatarie,pentru ca el face aproape toata treaba,trebuie doar sa apesi pe buton.Are foarte multe ustensile,cu multe utilitati,nu-ti ramane decat sa-i dai de lucru,asa cum am facut eu cu aceste painici Laugenbrot.




                          Ingrediente:

                   1kg faina,600 ml apa,50 gr drojdie,1 ling.sare,1 lingurita zahar,50 ml ulei
                   2l apa,4 ling sare,2 plicuri bicarbonat de sodiu

                     
                          Mod de preparare:

                   Intr-un bol adanc se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.Se adauga apa calduta si se amesteca.In bolul robotului se pune faina,sarea,uleiul.Se toarna treptat amestecul de apa si drojdie si se framanta.Eu am lasat  robotul Kenwood sa faca aceasta treaba,dar se poate face si manual.


           
                    Se obtine un aluat omogen,elastic,nelipicios,usor de manevrat.Se lasa sa dospeasca 30 min,dupa care se formeaza din el painici mici.


                        Intr-un vas mai mare se pun 2l apa la fiert cu sare si bicarbonat.Cand clocoteste,se introduc painicile,pe rand.Se tin cateva secunde,apoi se scot.Se pun direct in tava in care se coc.



                        Deasupra se presara susan,chimen,mac,sare,dupa preferinte si se dau la cuptor.Se tin pana se rumenesc frumos.



                      Sunt delicioase la micul dejun sau la pachet la scoala sau serviciu.

luni, 11 februarie 2019

Ficat de porc in sos de rosii






                       Minunat acest ficat de porc,deloc inecacios,gatit intr-un sos de rosii aromat.Chiar si cui nu-i place ficatul,va adora aceasta mancare.


                        Ingrediente:

                    1kg ficat de porc,1 ceapa,2-3 catei de usturoi,100 ml vin,400 ml sos de rosii,1 ling faina,sare,piper,cimbru


                      Mod de preparare:

                Se spala ficatul,se taie felii mai grosute,se pun intr-un castron si se toarna lapte peste ele.Se tine astfel 30 min.Se scot feliile de ficat din lapte si se sterg cu servete absorbante.
                Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun feliile de ficat.Se prajesc cate 2 min.pe fiecare parte.
Chiar daca nu e bine facut,nu e nici o problema,se va gati la cuptor.
                Ficatul se pune pe o farfurie,deoparte si se face sosul.In uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul.Se adauga faina si se stinge cu sosul de rosii indoit cu vin.Se amesteca totul bine,se potriveste de sare si piper si se adauga putin cimbru.
                Intr-un vas termorezistent se aranjeaza feliile de ficat,iar deasupra se toarna sosul de rosii.Se da totul la cuptor pana sosul se ingroasa.Se va gati si ficatul,va fi foarte moale si pufos.
               Se serveste cald,cu piure de cartofi alaturi.


sâmbătă, 2 februarie 2019

Noul Gliss Purify & Protect





                                Poluarea este o mare problema a zilelor noastre.In unele zone urbane depaseste cu mult nivelul considerat a fi sigur.Pielea este prima care sufera din cauza factorilor poluanti.Dar pe langa piele,si parul sufera din cauza poluarii.Poluantii precum praful sau gazele de esapament, cat si razele ultraviolete ataca parul lasandu-l vizibil subtiat si predispus la deteriorare,afecteaza scalpul care poate deveni uscat.
                               Gliss impreuna cu specialistii de la Schwarzkopf lanseaza prima sa gama de produse impotriva prafului din aerul poluat, pentru a proteja parul de factorii externi din atmosfera.Noua gama inovativa este realizata cu o formula ultra usoara pe baza de seminte de Moringa si serum cu keratina care ajuta la crearea unui strat de protectie impotriva factorilor poluanti.Extractul de seminte de Moringa din formula samponului si balsamului asigura proprietatile antioxidante necesare care protejeaza parul impotriva prafului din aerul poluat,in timp se serul cu keratina repara parul deteriorat existent deja.
                                Fara siliconi si coloranti artificilai in formula sa,noua gama Gliss Purify & Protect include toate produsele de care orice par afectat in mos negativ de factorii urbani are nevoie:
                                 - Samponul Gliss Purify & Protect purifica si repara  parul expus la praful din aerul poluat si deteriorat de radicalii liberi din atmosfera.
                                 - Balsamul Gliss Purify & Protect protejeaza parul impotriva prafului din aerul poluat,il netezeste pentru o pieptanare perfecta si repara parul afectat de radicalii liberi.
                               Folosite impreuna,samponul si balsamul asigura protectia necesara parului impotriva factorilor de stres din atmosfera.
                               In concluzie,pentru un par sanatos,ferit de factorii de stres din aerul poluat,folositi gama Gliss Purify & Protect si nu veti regreta.


joi, 31 ianuarie 2019

Prajitura Jerbo






                         Prajitura Jerbo sau Greta Garbo este prajitura care nu a lipsit de pe platourile cu dulciuri de pe mesele de sarbatori pregatite de mama.
                         Povestea acestei prajituri incepe la Budapesta, prin 1858 ,unde celebrul cofetar Emil Gerbeaud a deschis o cofetarie impreuna cu un alt cofetar,Henrik Kugler.In meniul sau aparea si aceasta prajitura creata de dl Gerbeaud.Cofetaria functioneaza si azi,fiind una dintre cele mai vechi si de traditie din Europa.Aici puteti gasi si azi celebrul Dobos sau tortul Esterhazy.
                         Pe langa caietul mamei,am gasit multe variante ale acestei prajituri,dar aceasta mi s-a parut cea mai buna.Nu stiu daca e reteta originala,dar e minunata si o prefer altora.



                     Ingrediente:

                 Foi: 700 gr faina,250 gr unt sau 125 gr untura,250 gr smantana,150 gr zahar,3 oua,25 gr drojdie,esenta de vanilie
                 Umplutura: 1 borcan de 720 gr gem de caise,200 gr nuci,coaja de lamaie,200 gr zahar
                 Glazura: 150gr zahar,50 ml apa,50 gr cacao,50 gr unt

         
                  Mod de preparare:

              Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza.Se adauga untul si se amesteca in continuare.Se adauga ouale,esenta de vanilie si smantana.Se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se incorporeaza faina.Se framanta pana se obtine un aluat potrivit,omogen,nelipicios.Daca mai e nevoie,se adauga putin lapte.Se lasa 10 min sa stea.
              Se cantareste aluatul,apoi se imparte in patru parti egale.Din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie de dimensiunile tavii in care se coace prajitura.
               Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se aseaza prima foaie.Se unge cu gem si se presara deasupra nuca macinata amesteca cu zahar si coaja de lamaie.Se acopera cu a doua foaie care,la fel se unge cu gem si se presara nuca.Se repeta operatia si cu a treia foaie.Deasupra se intinde a patra foaie care nu se mai unge.Se inteapa din loc in loc cu un cutit,astfel ca sa patrunda si la foile de dedesupt. Se acopera tava cu un servet si se lasa sa stea o ora.
                 Se da totul la cuptorul preancalzit.Se coace aproximativ o ora.Cand e gata, se scoate si se lasa sa se racoresca putin inaine de a turna glazura.
                Pentru aceasta,se fierbe apa cu zaharul,cacaoa si untul pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.Fierbinte,se toarna peste prajitura.
                Dupa ce s-a racit complet si s-a intarit glazura,se poate portiona si servi.










Cheesecake cu ciocolata fara coacere







                     Este un minunat cheesecake cu ciocolata, fara coacere care, desi pare sofisticat, se face usor si repede. Mai mult dureaza timpul de racire a produsului final. Are un gust minunat, usor, fin, ciocolatos. Il recomand cu caldura, sigur nu veti regreta. Eu l-am facut mare, dar cantitatile se pot injumatati.



                        Ingrediente:

                   Crema: 1 kg crema de branza Pilos, 800 ml smantana pentru frisca, 2 plicuri gelatina, 400gr Nutella, 100ml lapte
                   Baza : 500 gr biscuiti cu cacao, 200 gr unt
                   Glazura : 200 gr ciocolata menaj, 200 ml smantana pentru frisca


                       Mod de preparare:

                 Se poate folosi orice alta crema de branza. Eu am folosit branza de la Pilos pentru ca imi place atat gustul cat si faptul ca e foarte cremoasa. Pe langa asta,e foarte bine scursa.
                 Pentru baza nu am gasit biscuiti cu cacao,asa ca am folosit biscuiti normali in care am adaugat 2 ling cacao.
                 Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit si racit pana formeaza o compozitie nisipoasa.
                Pe un platou se pune inelul unei forme de tort cu diametru de 26 cm. In interiorul formei se intinde compozitia de biscuiti cat mai uniform si se taseaza cu fundul unui pahar. Se da la rece.
               Borcanul cu crema de Nutella se pune intr-un vas cu apa calda pentru a se inmuia. Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
               Branza se mixeaza si se adauga crema de Nutella amestecand pana se omogenizeaza compozitia.
               Cine doreste un cheesecake mai dulce,poate sa adauge zahar pudra. Dar,tinand cont ca Nutella e dulce, smantana pentru frisca la fel, am considerat ca nu mai e necesar un adaos de zahar.
               Laptele se incalzeste putin si se dizolva gelatina in el. Se adauga in compozitia de branza si Nutella.
              Frisca se bate, apoi se amesteca usor cu branza.
              Compozitia se toarna peste biscuitii de pe platou,in interiorul inelului si se da din nou la rece. Se lasa 2-3 ore,apoi se glazureaza.
              Pentru glazura, se aduce frisca la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucati. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca, dar nu complet. Se toarna peste crema si se da din nou la rece pana a doua zi pentru ca sa se intareasca atat crema cat si glazura.
             A doua zi se scoate cheesecake- ul din frigider si se lasa 10-15 min.la temperatura camerei. Cu grija se desface inelul si se scoate.
            Se poate portiona si servi.