Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 24 februarie 2019

Supa crema de pui








                   Am facut o supa crema din pui de casa,cu multe legume proaspete pe care o recomand cu drag.E foarte consistenta pentru ca ,pe langa legume,are si carne in compozitie.Da,carne de pui tocata fin cu ajutorul robotului Kenwood Titanium Chef.
                   Nu v-am spus,dar are in dotare un minunat blender de sticla cu o capacitate de 1,6 l.Este dotat cu patru lame din otel inoxidabil cu patru zone.Cu asemenea ajutor,pasarea legumelor si a carnii a fost o joaca.




                         Ingrediente:

                    1 piept de pui,1 ceapa,3 morcovi,1 patrunjel,1 pastarnac,1 telina,2 cartofi,sare,piper alb


                        Mod de preparare:

                   Intr-o oala mai mare se pune la fiet carnea de pui in apa cu sare.Cand incepe sa fiarba,se aduna spuma formata,apoi se adauga si zarzavatul curatat,mai putin cartofii.Se adauga cateva boabe de piper si 2 foi de dafin.Se lasa sa fiarba la foc mic,pana zarzavatul si carnea sunt bine facute.


                      Cu 20 min.inainte,se adauga si cartofii.Cand si acestia sunt fierti,se opreste focul si se scot legumele si carnea din supa cu o lingura cu gauri.



                        Se lasa sa se racoreasca,iar daca bucatile sunt prea mari,se taie in doua sau in patru,dupa caz.Se pun in blender impreuna cu putina zeama in care au fiert si se paseaza pana rezulta un piure fin.



                             Se mai adauga supa pentru a subtia piureul pana la consistenta dorita si se potriveste de sare si piper.
                             Se serveste cu crutoane de paine.



joi, 21 februarie 2019

Prajitura din albusuri cu cocos si coacaze rosii








                          Este solutia ideala la albusurile ramase prin frigider.Eu am avut mai multe,dar cantitatile se pot reduce,respectand proportiile.Este o prajitura moale,pufoasa,aromata,iar crusta crocanta de deasupra face deliciul ei.
                          Si de data asta am avut ajutor robotul de bucatarie Kenwood Titanium Chef.Pui in bolul mare de inox ingredientele si ii dai drumul,iar el iti face toata treaba.In timpul asta poti face altceva,astfel,castigi timp pretios.



                           Ingrediente:
                     
                      10 albusuri,2 cani faina,2 cani zahar,1 zahar vanilat,1 cana nuca de cocos,1 cana coacaze rosii,1 praf de copt.


                          Mod de preparare:

                    Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand sunt tari,se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana rezulta o bezea tare,lucioasa.



                     E magic cum lumineaza bolul.Treaba robotului s-a terminat,se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.Se amesteca incet,cu miscari de jos in sus,cu o spatula.



                     La urma se adauga boabele de coacaze date usor prin faina.Eu am avut coacaze din congelator si le-am adaugat congelate.
                     Se da totul la cuptorul preancalzit ,in tava tapetata cu hartie de copt.Este gata cand,scobitoarea cu care se inteapa blatul iese curata.
                    Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.


             

miercuri, 20 februarie 2019

Kenwood Titanium Chef,ajutorul din bucatarie




                   
                        Daca esti pasionat de bucatarie,noii roboti Kenwood din seria Titanium Chef te indreapta spre profesionalism.Dar daca nu ai aceasta pasiune si doar gatesti de nevoie,cu Kenwood Titanium Chef nu se poate sa nu ti se induca pasiunea pentru gatit.
                        Oricum ar fi,ai parte de sustinere in bucatarie.De la pregatire la coacere,de la gatit la inspiratia de a pregati noi feluri de mancare,acest robot este solutia ideala in bucatarie.
                          Are o putere de 1500 W ,combinata cu un control de inalta precizie,asigurandu-te ca face fata la orice ai in plan.
                          Pentru a oferi un control de 100% asupra preparatului,Kenwood a introdus o solutie inovatoare care ilumineaza interiorul vasului.Astfel,intregul bol este clar luminat,permitand-ti sa urmaresti cu usurinta pregatirea compozitiei,lucru foarte important mai ales la creme sau aluaturi.
                         Totodata,dispozitivul dispune de un buton intuitiv modern de pornire/oprire,permitand sa deazctivezi complet robotul fara a-l deconecta de la priza.
                         Robotul dispune de un vas din otel inoxidabil  de 6,7 litri care permite amestecarea pana la 16 ingrediente sau framantarea a 5 kg de aluat.
                         Protectia impotriva stropirii ajuta la mentinerea curateniei in bucatarie,iar orificiul de deschidere mare permite adaugarea de ingrediente in timpul functionarii.
                         Telul K este ideal pentru prepararea aluaturilor de biscuiti si pentru mixarea smantanii.Carligul framata in mod eficient aluaturile.
                         Robotul dispune si de un blender de sticla cu o capacitate de 1,6 l.Este dotat cu lame din otel inoxidabil cu patru zone care permit prepararea supelor-creme,sosurilor,smoothie-urilor.


                     Cu un robot atat de versatil,cu atatea functionalitati gatitul se transforma intr-o aventura culinara plina de texturi,arome,savoare si compozitii noi.

marți, 19 februarie 2019

Painici Laugenbrot



                                 





                      Este o reteta bavareaza din care se fac si renumitii covrigi.Pe langa ca sunt foarte aspectuoase aceste painici Laugenbrot,sunt si foarte gustoase.Modul de preparare este unul simplu si usor,iar cand ai in bucatarie un ajutor precum robotul Kenwood Titanium Chef,treaba este si mai usoara.
                      Am uitat sa va spun ca BUZZStore mi-a oferit sansa de a testa noul robot de bucatarie Kenwood Titanium Chef.Este o minunatie! E putin spus ajutor in bucatarie,pentru ca el face aproape toata treaba,trebuie doar sa apesi pe buton.Are foarte multe ustensile,cu multe utilitati,nu-ti ramane decat sa-i dai de lucru,asa cum am facut eu cu aceste painici Laugenbrot.




                          Ingrediente:

                   1kg faina,600 ml apa,50 gr drojdie,1 ling.sare,1 lingurita zahar,50 ml ulei
                   2l apa,4 ling sare,2 plicuri bicarbonat de sodiu

                     
                          Mod de preparare:

                   Intr-un bol adanc se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.Se adauga apa calduta si se amesteca.In bolul robotului se pune faina,sarea,uleiul.Se toarna treptat amestecul de apa si drojdie si se framanta.Eu am lasat  robotul Kenwood sa faca aceasta treaba,dar se poate face si manual.


           
                    Se obtine un aluat omogen,elastic,nelipicios,usor de manevrat.Se lasa sa dospeasca 30 min,dupa care se formeaza din el painici mici.


                        Intr-un vas mai mare se pun 2l apa la fiert cu sare si bicarbonat.Cand clocoteste,se introduc painicile,pe rand.Se tin cateva secunde,apoi se scot.Se pun direct in tava in care se coc.



                        Deasupra se presara susan,chimen,mac,sare,dupa preferinte si se dau la cuptor.Se tin pana se rumenesc frumos.



                      Sunt delicioase la micul dejun sau la pachet la scoala sau serviciu.

luni, 11 februarie 2019

Ficat de porc in sos de rosii






                       Minunat acest ficat de porc,deloc inecacios,gatit intr-un sos de rosii aromat.Chiar si cui nu-i place ficatul,va adora aceasta mancare.


                        Ingrediente:

                    1kg ficat de porc,1 ceapa,2-3 catei de usturoi,100 ml vin,400 ml sos de rosii,1 ling faina,sare,piper,cimbru


                      Mod de preparare:

                Se spala ficatul,se taie felii mai grosute,se pun intr-un castron si se toarna lapte peste ele.Se tine astfel 30 min.Se scot feliile de ficat din lapte si se sterg cu servete absorbante.
                Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun feliile de ficat.Se prajesc cate 2 min.pe fiecare parte.
Chiar daca nu e bine facut,nu e nici o problema,se va gati la cuptor.
                Ficatul se pune pe o farfurie,deoparte si se face sosul.In uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul.Se adauga faina si se stinge cu sosul de rosii indoit cu vin.Se amesteca totul bine,se potriveste de sare si piper si se adauga putin cimbru.
                Intr-un vas termorezistent se aranjeaza feliile de ficat,iar deasupra se toarna sosul de rosii.Se da totul la cuptor pana sosul se ingroasa.Se va gati si ficatul,va fi foarte moale si pufos.
               Se serveste cald,cu piure de cartofi alaturi.