Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 6 septembrie 2021

Prune murate

 



                  Si in aceasta toamna, ca in toate, nu contenim cu punerea de conserve si muraturi pentru iarna : gemuri,dulceturi,compoturi,sosuri,muraturi, toate cu scopul de a inmagazina in camari savorile verii si a toamnei.
                Intotdeauna, pun compot de prune in cantitate mai mare pentru ca ne place atat ca desert, cat si ca garnitura langa fripturi. De data aceasta,pe langa compot, am pus prunele la murat. Am incercat anul trecut doua borcane si ne-au placut foarte mult,asa ca anul acesta am pus mai multe borcane. Simplu,cu apa si otet, doar ca in locul clasicelor arome de piper si foi de dafin am pus scortisoara si cuisoare pentru ca merg bine cu prunele. A iesit ceva delicios si de aceea vreau sa va impartasesc reteta. Pentru proportii m-am inspirat din reteta Oanei de la Savori urbane.




                       Ingrediente:

                   1l apa,400 ml otet, 200 gr zahar, 2 ling sare, 2 batoane de scortisoara, 6-8 cuisoare, aprox. 2kg prune


                      Mod de preparare:

                Se aleg prune coapte,dar mai tari si sanatoase. Se spala bine,se scurg de apa si se pocnesc in doua, sa li se scoata samburii.  Jumataile se cladesc in borcane. Se toarna apa peste ele si apoi se goleste intr-un vas, pentru a masura cantitatea de lichid necesara. In functie de aceasta, se pot mari sau micsora cantitatile, pastrand proportiile.
                 Apa se pune la fiert cu zaharul, sarea ,batonul de scortisoara si cuisoarele. Cand clocoteste, se adauga otetul si se mai lasa 2 min pe foc. Se toarna fierbinte peste prune.
                 Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert la Bain Marie,invelite in carpe. Se fierb aproximativ o ora din momentul cand incepe sa clocoteasca apa.  Se opreste focul si se lasa sa se raceasca  in vasul in care au fiert. 
                Cand sunt reci,se depoziteaza in camara.



                 

miercuri, 25 august 2021

Noul ritual de ingrijire a pielii cu Barnangen Oil Intense

 




                               Zilnic pielea este supusa unor factori externi sau interni ce o fac sa sufere si sa se deterioreze : ploaie,vant,frig,soare,ger. Pe langa acestea,stresul ,o dieta mai putin echilibrata contribuie si ele la deteriorarea pielii. Nu putem evita toti acesti factori,asa ca hai sa ajutam un pic pielea sa-si revina,sa o rasfatam putin.



                    Produsele Barnangen Oil Intense sunt solutia ideala pentru ca sunt combinatia echilibrata dintre natura si stiinta. Ele evoca frumoasele peisaje suedeze,lumina,mare,padure,ce creeaza o adavarata oaza pentru plante rare si variate,ierburi si ingrediente hranitoare. Suedezii le-au folosit cu incredere se secole si le impartasesc cu restul lumii.
                   Fructele salbatice nordice, precum murul pitic,dar si ingredientele simbolice ca mestecanul si florile de soc, sunt infuzate in produsele de ingrijire a corpului Barnangen si imbinate cu formule stiintifice de ingrijire a pielii,precum ingredientul semnatura Cold Cream. Este o reteta de infrumusetare cunoscuta pentru proprietaile sale de protejare a pielii impotriva uscarii si iritarii.
                   Pentru o ingrijire echilibrata, datorita formulei vegane cu pana la 95% ingrediente de origine naturala,gama Barnangen Oil Intense repara si ingrijeste pielea uscata,pentru catifelare de lunga durata,avand o formula cu ulei de trandafir salbatic si 7% crema protectoare Cold Cream.
                   Noua gama  de la  Barnangen Oil Intense contine trei produse care rasfata pielea intr-un ritual de ingrijire relaxant.



                    Crema de dus Oil Intense cu ulei de trandafir salbatic si 7% crema protectoare Cold Cream  hidrateaza pielea foarte uscata si o catifeleaza.Ofera o ingrijire delicata a pielii ,protejand echilibrul sau natural.



                          Dupa dus,rasfata-ti pielea cu lotiunea de corp Oil Intense. Se absoarbe rapid in piele ,o hraneste,asigurandu-i o hidratare de lunga durata,datorita formulei cu ulei de trandafir salbatic si 7% crema protectoare Cold Cream.




                     
 Ritualul de ingrijire se incheie cu balsamul de corp Oil Intense. Este un produs esential pentru ingrijire si infrumusetare pentru ca si el contine ulei de trandafir salbatic si crema protectoare Cold Cream. Aceasta se absoarbe rapid in piele si actioneaza ca un scut impotriva factorilor externi. Hraneste in profunzime pielea uscata,combinand  o textura usoara cu o placere senzoriala desavarsita.

                         Astfel,cu produsele Barnangen Oil Intense iti poti crea propriul ritual de ingrijire si relaxare chiar la tine acasa.

        



duminică, 15 august 2021

Dulceata de rosii cherry

 



                           Din categoria retetelor inedite,face parte si aceasta dulceata de rosii cherry. Demult am vrut s-o incerc si abia acum i-a venit randul. Va spun sincer, nu faceti ca mine sa asteptati atata pana s-o faceti, ca o sa va para rau. Grabiti-va si incercati-o ,ca e minunata. Se face simplu,ca orice dulceata,in proportia de 1: 1,astfel ca fructele sa ramana intregi,confiate.



                                Ingrediente:

                          1 kg rosii cherry, 1 kg zahar,300 ml apa, 3 felii de lamaie

                         
                               Mod de preparare:

                          Rosiile cherry se spala si se curata de codite. Se aleg doar fructe sanatoase si bine coapte,fara pete.
                          Eu am pus de seara rosiile cu zaharul,dar fara efect,pentru ca, fiind intregi,nu au lasat zeama. A doua zi am adugat apa si le-am pus la fiert. Se fierb la foc mic pana se topeste zaharul,apoi se mareste flacara. Se amesteca din cand in cand,cu atentie,sa nu se zdrobeasca fructele. Din momentul cand clocoteste,se fierbe 15 min. Se opreste focul,se acopera cratita cu un servet si se lasa astfel pana a doua zi, cand se pune din nou la foc 15 min de cand incepe sa clocotesca. Se opreste focul,se acopera din nou si se lasa la racit. Daca rosiile sunt mai zemoase si siropul nu e destul de legat,se repeta operatia si a treia oara,dupa care,dulceata se lasa la racit.
                             Se pune rece in borcane sterilizate si se inchid ermetic. Se pastreaza in camara,la rece.




                             

Dulceata asortata de agrise si coacaze negre

 





                            Am facut dulceata de agrise si au ramas cateva. Coacaze negre nu am avut foarte multe,asa ca le-am combinat si a iesit o minunata dulceata.


                            Ingrediente:

                        1 kg fructe agrise si coacaze negre,1 kg zahar, 200 ml apa,4 felii de lamaie


                           Mod de preparare:
                  
                      Fructele se curata de codite,se spala bine si se scurg de apa. 
                      Intr-o cratita se pune apa cu zaharul la fiert.Se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul,apoi se mareste flacara. Se fierbe in continuare pana se formeaza un sirop bine legat. Se ia de pe foc si se adauga agrisele si coacazele.Se lasa sa stea 15 min.,timp in care fructele isi lasa zeama,apoi se pune din nou la foc. Cand clocoteste,se aduna spuma formata. Se adauga feliile de lamaie si se lasa sa fiarba in continuare,pana dulceata e bine legata.
                       Se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic si se tin in paturi pana se raceste complet.
                        Borcanele se eticheteaza si se pun in camara,la rece,in asteptarea iernii,cand le vom servi cu pofta.



                       


    

 

sâmbătă, 31 iulie 2021

Pulled pork

 




                           Pulled pork este o friptura din spata de porc ,foarte foarte frageda, care, cand e gata,e rupta bucati. Nu taiata,ci rupta. Este o friptura specifica Statelor Unite,din care se face sandwich,alaturi de salate si sosuri asezonate.




                              Ingrediente:

                      1kg spata de porc, sare,piper,chimen,cimbru,usturoi granule, boia dulce afumata, 2 cepe mici,2 ardei mici,2 rosii,1 capatana usturoi
                      Sos barbeque: 500 ml pasta de rosii,1 ceapa,4 catei de usturoi,2 ling ulei de masline,1 crenguta cimbru,2-3 foi de dafin, 1 lg,chimen,4 ling zahar, 100 ml otet balsamic, 2 lg boia afumata,1 lg boia iute,sare,piper


                             Mod de preparare:

                      Ceapa se curata si se taie julien,ardeii se taie fasii,usturoiul se toaca marunt ,iar rosiile se taie  felii subtiri. Se pun toate intr-un vas de yena. Restul condimentelor se amesteca bine si se freaca carnea cu ele. E bine ca acest lucru sa se faca cu cateva ore mai repede,pentru a patrunde aromele in carne. Se pune carnea peste legumele din vas si se acopera cu capac sau folie de aluminiu. Se da toul la cuptor pentru doua ore. 
                        In acest timp se prepara sosul barbeque. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in uleiul incins pana se inmoaie.Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga restul ingredientelor si se lasa sa fiarba pana scade si se ingroasa,capatand consistenta unui sos. Se lasa sa se racoresca si se trece totul prin sita. 
                        Dupa doua ore,se scoate carnea din cuptor si se unge cu sosul preparat. Se toarna restul in tava si se da ,din nou,la cuptor,de data acesta descoperita. Se mai tine inca o ora,timp in care,carnea  se unge din cand in cand  cu sosul din tava.
                        Cand e gata,se scoate carnea din cuptor si,cu ajutorul a doua furculite, se rup fasii de carne,franjurand astfel toata bucata. Se amesteca cu sosul din tava si se poate servi.
                         Se folosesc chifle pentru burgeri.Se taie in doua, partea de la baza se unge cu un pic de ketchup peste care se pune o salata la alegere ( de varza,de exemplu). Se pun fasiile de carne si se ung cu un sos la fel,la alegere sau mustar picant,dulceata de ardei iuti, dulceata de ceapa,optiunile sunt multiple,dupa gustul fiecaruia. Se acopera totul cu a doua jumatate de chifla si se serveste.