E impropriu spus crema de zahar ars, pentru ca nu am caramelizat nici o lingurita de zahar. Nici macar cratita nu am tapetat-o cu zahar caramelizat, nici in compozitie nu am pus zahar. E doar compozitia de la crema de zahar ars, la care am adaugat o cutie de mascarpone si una de lapte condensat. Cine doreste mai dulce,poate sa adauge cateva linguri de zahar ,dar eu am considerat ca laptele condensat e suficient de dulce si nu mai trebuie alt adaos.
A iesit o crema minunata, la care gustul de caramel a fost dat de laptele condensat. Foarte fina,aromata si gustoasa, incercati-o si nu veti regreta.
Ingrediente:
250 gr mascarpone, 370 gr lapte condensat, 400 ml lapte, 8 oua, 1 zahar vanilat.
Mod de preparare:
Mascarponele se mixeaza cu laptele condensat si zaharul vanilat. Se adauga ouale si se mixeaza in continuare, pana isi dubleaza volumul. Se completeaza cu laptele si se toarna intr-un vas de yena. Acesta se pune intr-o tava cu apa si se da la cuptor.
Se coace aprox. o ora, pana incepe sa se inchege. Are textura cremei de zahar ars. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se serveste.