Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 14 iulie 2021

Budinca de tapioca cu banane si lapte de soia Naturli

 



                      Budinca de tapioca cu banane si lapte de soia Naturli este un desert delicios si savuros. Se prepara usor si repede si se poate consuma atat cald, cat si rece.Este hranitoare,se digera usor si nu contine gluten. 
                      Bananele le-am folosit pe post de indulcitor si ,in plus,ii da o aroma deosebita. 
                      Cat despre laptele de soia,am folosit Bautura bio pe baza de soia cu calciu si vanilie, de la Naturli. Este o bautura 100% pe baza de plante,BIO fara ingrediente de origine animala. Datorita aromei de vanilie pe care o are,ofera un gust deosebit preparatelor,deci si budincii de tapioca cu banane si lapte de soia.




                           Ingrediente:

                    1/2 cana perle tapioca, 3 cani lapte de soia, 1/2 cana apa, 2 banane

                           Mod de preparare:

                    Perlele de tapioca se pun la inmuiat in 1/2 cana apa si se tin astfel 1 ora.
                    Intr-un vas se pune la foc laptele de soia si perlele de tapioca. Se fierbe, amestecand continuu, pana cand lichidul scade si compozitia se leaga bine. Trebuie sa semene cu grisul cu lapte fiert. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
                     Bananele se curata de coaja si se paseaza cu un blender. Piureul astfel obtinut se toarna peste budinca de tapioca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.
                    Se pune in boluri si se serveste.Se decoreaza cu fructe de sezon,dulceata,menta,caramel.Optiunile sunt in functie de gusturile fiecaruia. Eu am intentionat sa adauga fructe,dar am avut dulceata de visine proaspat fiarta si am pus deasupra.
                    Se serveste calda sau rece,de la frigider.

marți, 13 iulie 2021

Naturli,gust si ingrediente de inalta calitate

 



                               Naturli a ajuns deja si la noi,In Romania, asa ca ne putem bucura de produse 100% vegetale,pe baza de plante,bogate in proteine si cu un gust deosebit.
                                Carnea si laptele nu trebuie sa provina numai de la animale,ele pot fi facute din cele mai bune ingrediente din natura: migdale,soia,nuca de cocos,orez,ovaz. In acest sens au luat nastere produsele Naturli,100% pe baza de plante,bio,fara ingrediente de origine animala. Cand spui ingrediente de inalta calitate,poti fi sigur ca acestea nu contin elemente modificate genetic,iar Naturli se asigura de acest lucru prin achizitionarea de ingrediente naturale de la fermierii locali.
                                  Haideti sa descoperim impreuna noile bauturi organice Naturli. Gasiti o sortimentatie bogata,pentru toate gusturile. Bautura bio de soia,calciu si vanilie,Bautura bio de ovaz,Bautura bio de migdale,Bautura bio de orez.
                                   Am avut placerea sa incerc Bautura bio de soia,calciu si vanilie si Bautura bio de ovaz. Ce sa va spun? 
                                  Bautura bio de soia,calciu si vanilie este moale,corpolenta si catifelata,cu gust palcut de vanilie.Este 100% pe baza de plante,bio,fara gluten si fara lactoza.
                                  Bautura bio pe baza de ovaz inlocuieste cu succes laptele. Se poate  folosi in toate produsele in care se adauga lapte.
                                 Sunt ideale pentru smoothie-uri delicioase si savuroase sau se pot adauga cu succes la cafea sau alte deserturi.La fel de savuroase sunt si consumate ca atare.
                                 Din dragoste pentru mediul inconjurator, sa adaugam mai multa atentie alimentelor  pe care le consumam! E timpul sa bei si sa mananci intr-un mod cu totul nou si sanatos si sa spui: Bine te-ai intors,natura!

duminică, 11 iulie 2021

Prajitura cu rubarba

 



                            Stiam de rubarba,dar doar anul acesta i-am savurat gustul si aroma. Prima data am acrit o  ciorba de legume cu pui si a iesit ceva senzational.Acum am folosit-o la prajitra si am fost la fel de incantati. Sper sa creasca cat mai mare tufa mea,sa pot pregati cat mai multe preparate cu rubarba.
                            Este o prajitura simpla si rapida,un blat umed si aromat inserat cu fire de rubarba. Nimic complicat.




                              Ingrediente:

                       4 oua,150 gr zahar,150 ml ulei,150 ml lapte,350 gr faina,un vf sare,1 praf de copt,zahar vanilat, 6 fire de rubarba.

                           
                             Mod de preparare:

                       Rubarba se spala si se curata de partea atoasa de deasupra,apoi se taie fasii de 2cm. 
                       Intr-un bol se mixeaza ouale cu sarea,zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat uleiul, ca la maioneza,apoi laptele. La urma se incorporeaza faina cu praful de copt si se amesteca cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara bucatile de rubarba.
                       Se da totul la cuptorul incins in prealabil,la foc moderat.
                       Cand e gata se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
                       Dupa ce s-a racit se portioneaza pentru a fi servita cu multa pofta.



Pulpe de pui la gratar

 



                          E vara,e sezonul gratarelor. Fiind weekend,am ales sa fac niste puple de pui la gratar. Cand e vorba despre gratare,lucram in echipa. Eu ma ocup de pregatirea carnii pentru gratar,si sotul meu se ocupa de pregatirea gratarului si frigerea carnii. Astfel,cu o zi inainte am dezghetat carnea,apoi am condimentat-o si am lasat-o astfel pana in momentul pregatirii. 
                          Iata cateva sfaturi pentru reusita unui gratar.





                         Ingrediente:

                    1 kg pulpe de pui, 1 lingurita usturoi granulat, 1 lg. rozmarin,1 lg.cimbru,sare,piper, 1 lg boia dulce sau iute,dupa preferinta,1/2 lg salvie.


                        Mod de preparare:

                 Pulpele se spala bine si se curata de eventualul puf ramas pe ele. Se usuca cu servete absorbante,apoi se condimenteaza. De data sta nu am pregatit o marinada lichida,ci doar am condimentat carnea. 
                 Intr-un bol se amesteca sarea,piperul,usturoiul,boiaua si restul ierburilor aromate.Cu acest amestec se freaca bine carnea pe toate partile. Se acopera si se lasa astfel sa stea, la rece, pana in momentul gatirii.




                        Pulpele de pui condimentate se scot din frigider cu cel putin doua ore mai repede de prajirea pe gratar. Carnea trebuie sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o coace. Daca se pune rece pe gratar,se intareste.
                        Ionel a incins gratarul, apoi am pus pulpele la prajit.Le-a intors de mai multe ori,pana s-au rumenit frumos.Nu a crestat si nici nu a intepat carnea.Nu se face acest lucru pentru ca se scurg toate sucurile din carne si va rezulta o friptura uscata,seaca.



                           Cand sunt gata,se scot pe o farfurie si se lasa 5 min.la odihnit. 
                           Se servesc calde cu mujdei,salate de sezon sau diferite dressinguri. Eu am pregatit cartofi prajiti si un dressing din iaurt,usturoi si sare.



                  

Budinca de dovlecei

 



                        Sunt pline gradinile si pietele cu dovlecei.Sunt ieftini si gaseti pe toate gusturile: mai mici,mai mari,mai alungiti sau dolofani. Gustul lor e minunat si se pot pregati in multe feluri.Indiferent cum sunt pregatiti,sunt gustosi si savurosi. Asa este si aceasta minunata budinca.Se face foarte usor,iar rezultatul final e pe masura asteptarilor.



                         Ingrediente:

                  2 dovlecei mijlocii,6 oua,100 ml lapte,250 gr cascaval,200 ml smantana,sare,piper,marar verde.


                        Mod de preparare:

                   Dovleceii ,daca sunt mai batrani, se curata de coaja.Daca nu,se lasa coaja. Se spala bine si se taie rondele. Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute sa lase apa, apoi se sterg cu un servet.
                    Ouale se bat bine cu sare,se adauga laptele,piperul si,la urma,cascavalul dat pe razatoare si mararul tocat marunt. Din cantitatea de cascaval se opreste putin pentru a presara deasupra.
                    Se unge o tava sau un vas yena cu unt si se acopera fundul vasului cu felii de dovlecel.Se acopera cu ou batut cu cascaval,apoi se pun iar felii de dovlecel. Se alterneaza astfel felii de dovlecel si ou batut pana se termina.Ultimul strat sa fie dovlecei. 
                     Deasupra se presara cascaval ras si se acopera cu smantana. 
                     Se da totul la cuptorul incins pana se rumeneste frumos deasupra.
                     Se poate servi atat calda,cat si rece.E un deliciu!